Help de bevolking van Oekraïne

Doofpot?

Zaterdag 31 december 2011

Door Redactie

Waarom werd Gep op de gang gezet? Een prangende vraag die ons bezig houdt. Een kleine 2 weken geleden was er weer politieke markt in het gemeentehuis. En daar hoorde onze redactie een ‘vreemd’ verhaal.

Iedere donderdagmiddag voor de politieke markt is er het presidium overleg. Dit is een openbaar overleg met alle fractievoorzitters van de verschillende partijen. Hierin wordt de agenda van de raad bepaalt. Omdat het openbaar is, mag iedere burger dit bijwonen. In de praktijk gebeurt dit niet vaak, behalve journalisten. Voor hen kan het wel eens interessant zijn om hier bij te zitten.

Dit gebeurde onlangs. Stentor-journalist Gep Leeflang zat hier bij, zoals hij er bijna iedere week bij is. Hij schrijft daar (als er iets interessants aan de orde komt) vervolgens een stuk over in de krant.

Tot onze verbazing werd Gep die betreffende donderdag weggestuurd, want er werd ‘plots’ een ‘niet openbaar’ item behandeld. Hij mocht op de gang gaan zitten en wachten totdat hij weer naar binnen werd geroepen. Dit ‘plots niet openbare’ item ging over het ‘fietstas dossier’; het verhaal dat er in de fietstas van een raadslid papieren zijn gevonden over geheime gronddeals. Wil je hier meer over weten? Klik dan op deze link van onze Stentor-collega.

Wat is daar besproken en waarom werd Gep op de gang gezet? Mag er iets niet in de Stentor komen te staan? Feiten hierin zijn lastig naar boven te halen, maar toch bekruipt er bij ons een naar gevoel van….. doofpot?

Apeldoorn Direct heeft lange tijd getwijfeld om deze blog te plaatsen. Maar in de krant van vandaag (donderdag 22 december) had Gep er zelf een opinie stuk over geschreven! Een erg mooi opinie stuk waar Apeldoorn Direct achter kan staan. Wij willen ook juist de openbaarheid waar hij over schrijft. Het lijkt erop dat Apeldoorn Direct Gep op het idee heeft gebracht om er toch over te schrijven, ondanks zijn twijfels als onderzoek journalist.

Zou mooi zijn als de Stentor en Apeldoorn Direct er samen voor kunnen zorgen dat er een transparantere cultuur komt binnen de gemeente.

Wat weet u wat wij moeten weten? En wat vindt u van deze doofpot-achtige taferelen?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?