Help de bevolking van Oekraïne

Fokko Spoelstra (PvdA) geen kandidaat wethouder

Donderdag 1 maart 2012

Door Redactie

Wethouder Fokko Spoelstra stelt zich geen kandidaat voor het wethouderschap van Apeldoorn. Spoelstra heeft de fractie van de PvdA gisteravond in kennis gesteld van zijn besluit. “Na het aftreden van het college heb ik geworsteld met de vraag hoe nu verder. Alles overwegende heb ik besloten om mij niet beschikbaar te stellen”.

Spoelstra heeft de afgelopen weken verschillende signalen gekregen. “Er is enerzijds een beroep op mij gedaan om door te gaan als wethouder. Dit uit een oogpunt van continuïteit. Maar er waren er ook andere geluiden. Ik heb voor mij zelf de knoop doorgehakt en de fractie met pijn in het hart meegedeeld dat ik niet beschikbaar ben voor het nieuw te vormen college. Ik wil niets en niemand in de weg zitten. Dat is niet in het belang van Apeldoorn”.

Fokko Spoelstra maakt vanaf 2004 deel uit van het college van B. en W. van Apeldoorn namens de PvdA. Hij trad op 9 februari 2012 af naar aanleiding van het raadsonderzoek ‘De grond wordt duur betaald’. Spoelstra zal tot 9 maart 2012 de honneurs waarnemen. Daarna gaat hij op zoek naar een andere baan

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?