Gemeente Apeldoorn en ondernemers starten met Ondernemingsdossier

Woensdag 26 september 2012

Door Redactie

Met een informele bijeenkomst op het gemeentehuis hebben de gemeente Apeldoorn, de Apeldoornse ondernemingen Veritex, Nedcam en Bordex en de brancheorganisatie NRK de start van het Ondernemingsdossier gemarkeerd. Het Ondernemingsdossier maakt het delen van informatie tussen ondernemingen en gemeenten makkelijker en efficiënter. Daarmee besparen beide partijen tijd en onnodige administratieve rompslomp.

Meer tijd om te ondernemen, betere naleving van regels, betere dienstverlening en vereenvoudiging van het toezicht, dat is het gezamenlijke doel van ondernemers en gemeente met het Ondernemingsdossier. Wethouder Olaf Prinsen: “De invoering van het Ondernemingsdossier maakt het ons mogelijk om het toezicht op de milieuregelgeving te verbeteren. Voor ondernemingen worden de regels op een begrijpelijke manier gepresenteerd. Hierdoor krijgt de gemeente minder vragen van ondernemers en minder incomplete aanvragen voor vergunningen. Controles kunnen daardoor beter worden voorbereid en korter duren. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

De gemeente Apeldoorn en de drie eerst aangesloten ondernemingen tekenden op 24 september 2012 een samenwerkingsovereenkomst waarin concrete werkafspraken staan. De ondernemingen starten daarna met het eenmalig vullen van het Ondernemingsdossier met relevante gegevens.

De bedrijven Veritex, Nedcam en Bordex behoren tot de rubber- en kunststofindustrie, een branche die met veel regels te maken heeft, vooral op het terrein van milieu, arbo en energie. Door middel van het Ondernemingsdossier kunnen ondernemingen zelfstandig hun weg vinden in de regels en de maatregelen die zij moeten nemen en hebben op één plek een overzicht van al hun relevante bedrijfsgegevens. En de gemeente krijgt meer tijd voor onder andere advies en preventie.

Naast de rubber- en kunststofindustrie praat de gemeente ook met de horecabranche en recreatieondernemingen, om het Ondernemingsdossier ook voor die sectoren te introduceren. Het Ondernemingsdossier sluit aan bij het Kabinetsbeleid om elektronisch zakendoen te stimuleren en is een gezamenlijk initiatief van bedrijfsleven en overheid.

De brancheorganisatie van de rubber- en kunststofindustrie (NRK), de horecabranche (KHN en Bedrijfschap Horeca & Catering) en de recreatiesector (RECRON), hebben samen met gemeenten, provincies, het ministerie van Economische Zaken en Innovatie en rijksinspecties de handen ineengeslagen voor de realisatie van het Ondernemingsdossier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!