Gemeente verandert opzet afvalproef Osseveld/Woudhuis

Zaterdag 21 februari 2015

Door Redactie

Bewoners in Osseveld/ Woudhuis mogen zelf aangeven of ze willen deelnemen aan de afvalproef ‘omgekeerd inzamelen’.

De deelnemers krijgen een oranje deksel op hun grijze container en kunnen straks hun kunststofverpakkingen en drankkartons maandelijks aan de weg zetten. Voor het resterende restafval ontvangen zij een pasje van de gemeente waarmee zij het afval naar een van de bestaande ondergrondse containers kunnen wegbrengen. Gemeente en Circulus Berkel starten dit voorjaar met de proef. Bewoners van Osseveld/Woudhuis ontvangen in maart een brief met informatie over de proef.

De proef duurt een half jaar. Na deze periode evalueert de gemeente de proef. In de evaluatie staat de gemeente stil bij de ervaringen en de wensen van de deelnemers en de resultaten wat betreft kilo’s ingezameld restafval en kunststof. Op basis van de uitkomsten van de evaluatie zal de gemeente samen met de wijkraad kijken of en op welke wijze de proef wordt voortgezet.

Eerder was er sprake van een grootschalige proef in de wijk Osseveld/Woudhuis. Dat leverde diverse positieve en negatieve reacties op vanuit heel Apeldoorn, tot zelfs het aanbieden van een petitie om de grijze container te behouden. Deze reacties hebben geleid tot een aanpassing van de proef en een concretere afstemming met de wijkraad.

De gemeente verwacht dat met het aanbieden van een container voor kunststofverpakkingen en drankkartons, de hoeveelheid restafval per woning verder terugloopt.

Bron: Gemeente Apeldoorn

 

Is het aanpassen van de afvalproef een verstandige keuze van de gemeente Apeldoorn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!