Gemeenteraad Apeldoorn beveelt Ton Heerts aan als nieuwe burgemeester

Maandag 4 november 2019

Door Redactie

Het is bijna zeker. Ton Heerts (52) wordt waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Apeldoorn. De Apeldoornse gemeenteraad heeft vandaag, maandag 4 november, tijdens een extra raadsvergadering Ton Heerts (Partij van de Arbeid) aanbevolen als nieuwe burgemeester van Apeldoorn. Minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal nu een advies opstellen voor de Ministerraad.

Ton Heerts, inwoner van de gemeente Apeldoorn, wordt aanbevolen door de raad omdat hij een bevlogen, daadkrachtige bestuurder is, met een sterke visie op het openbaar bestuur. Hij is op dit moment voorzitter van de MBO raad. Eerder was hij voorzitter van de FNV en daarvoor lid van de Tweede Kamer.

Aanbeveling

In een besloten raadsvergadering op 4 november heeft de vertrouwenscommissie verslag gedaan van haar bevindingen. Tijdens de vergadering heeft de raad het besluit genomen dat Ton Heerts als eerste kandidaat wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester.

Benoeming

De aanbeveling van de Apeldoornse gemeenteraad wordt aangeboden aan minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij stelt, gehoord het advies van de Commissaris van de Koning, een advies op voor de Ministerraad. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De nieuwe burgemeester zal tijdens een gemeenteraadsvergadering mogelijk in december worden geïnstalleerd. Tot de installatie blijft burgemeester Petra van Wingerden-Boers de taken waarnemen.

Vertrouwenscommissie

De gemeente Apeldoorn zoekt sinds het vertrek van John Berends op 6 februari 2019 een nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van 13 raadsfracties, heeft in de afgelopen maanden de raadsaanbeveling voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets.

Website

Alle informatie over de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester vindt u op www.apeldoorn.nl/nieuweburgemeester.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!