GroenLinks Apeldoorn reikt 3 groene lintjes uit

Maandag 7 juni 2021

Door Redactie

In het kader van wereldmilieu dag heeft de fractie van GroenLinks Apeldoorn weer groene lintjes uitgereikt. Voor de 17e keer zijn een aantal Apeldoorners in het zonnetje gezet voor hun inzet op gebied van natuur en milieu. Je kon buren, familieleden en anderen nomineren tot 26 mei, vanuit deze inzendingen zijn er 3 verschillende winnaars gekozen. Raadsleden en fractievertegenwoordigers van GroenLinks Apeldoorn zijn bij ze langsgegaan met het groene lintje en een bijbehorend certificaat.

Uitreiking

Voor het eerste lintje werd kringloopwinkel ‘de Hofstad’ bezocht. De winkel is tijdens de coronacrisis gestart omdat er geen rommelmarkten door mochten gaan. Sinds 17 augustus 2020 worden alle spullen gemaakt, gerepareerd en gerecycled in ‘Hindrik’s Milieustraatje’. Vrijwilliger Rachim Sharify kreeg het groene lintje opgespeld. De volgende gelukkige was Teun Luttikhuis. De 6-jarige jongen gaat samen met zijn tante ‘schatten zoeken’ in de buurt van de Winkewijert naast voetbalvereniging Columbia in Ugchelen. Alle gevonden rommel ruimen Teun en zijn tante dan op. Teun mag zich de jongste ontvanger van een groen lintje ooit noemen.

Als laatste was Isa Venema aan de beurt. Op de school Hertog van Gelre kreeg zij een lintje opgespeld. De 10-jarige Isa gaat de straat op met een prikker en vuilniszak om allerlei rotzooi op te ruimen. Naast het groene lintje en een bijbehorend certificaat kregen alle winnaars ook genoeg cupcakes van Bakken & Zo om met anderen te delen. Beide kinderen kregen nog een snoeppot naast de cupcake traktatie.

Bekijk hieronder het filmpje over de uitreiking:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!