GroenLinks deelt jaarlijkse groene lintjes weer uit

Woensdag 6 juni 2018

Door Redactie

GroenLinks Apeldoorn heeft maandag 4 juni voor de 14de keer de groene lintjes uitgereikt. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen in de gemeente Apeldoorn die zich verdienstelijk hebben gemaakt op gebied van milieu en duurzaamheid. De uitreiking vindt altijd plaats rond 5 juni: wereldmilieudag.

De uitreiking vond plaats bij stadsstrand SOAP op de Zwitsal locatie. Voor de uitreiking kwam Tweede Kamerlid Suzanne Kröger naar Apeldoorn. Zij heeft de onderscheidingen uitgereikt en onderbouwd met een toelichting. Na de uitreiking werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en drankje -en de zon- op deze nieuwe locatie in Apeldoorn.

De winnaars van 2018:

1. Wilma van de Water

GroenLinks Apeldoorn: ,,Wilma wordt door ons gewaardeerd, omdat ze dagelijks vuil opruimt als ze achter de politie academie haar hond uitlaat. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen. Verander de wereld, begin eenvoudig en bij jezelf. Deze eenvoud willen wij graag waarderen om zo positief (duurzaam) gedrag te stimuleren. Dat vinden wij een groen lintje waard.
Ook interessant om te weten is dat Wilma zich al jaren inzet voor het behoud van de Orang Oetangs en het regenwoud op Borneo. Ze zet zich dus niet alleen lokaal, maar ook internationaal in.”

2. Dick van Dijk

,,Dick is technisch trainer bij Remeha en brengt vanuit zijn functie zijn duurzame kennis over op monteurs.”, meldt GroenLinks Apeldoorn. ,,Hij is promotor van duurzame technieken. Maar ook naast zijn werk geeft hij geeft s’avonds lezingen hierover met kennis en passie vanuit zijn vak, maar vooral ook vanuit zijn duurzame hart. Zo draagt Dick bij aan de Apeldoornse duurzaamheid ambities. Als je je zo inzet om je kennis en inzicht met betrekking tot duurzaam verbeteren breed te delen, vinden wij dat een groen lintje meer dan waard. Hij is genomineerd door Gerard Kolkman, zelf trotse drager én ambassadeur van het groene lintje.”

3. Marjolein Rotsteeg

Marjolein is hét gezicht van Stichting Red de Veluwe, vindt GroenLinks Apeldoorn. ,,Stichting Red de Veluwe is bekend als de actiegroep die zich inzet tegen laagvliegende vliegtuigen (boeings op 1800 meter) op de Veluwe. Marjolein heeft zich met een heel team stevig verzet tegen de onzalige plannen met betrekking tot de plannen tot uitbreiding van Lelystad Airport.”

4. Frank Heilmann

GroenLinks Apeldoorn: ,,Frank heeft 25 jaar geleden de vogelwerkgroep (VWG) opgezet in Apeldoorn als onderdeel van de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV). Frank heeft vanaf het begin twee keer per jaar vogelcursus gegeven. In het voorjaar de ‘tuinvogels’ en in het najaar ‘trekvogels’, gebaseerd op theorie en vooral levendige excursies in het veld. Door de jaren heen heeft Frank meer dan 1000 mensen enthousiast gekregen voor het zijn in de natuur; het kijken naar en tellen van vogels in en rondom Apeldoorn. Als klap op de vuurpijl heeft Frank dit voorjaar de verkiezing van de ‘Vogel van Apeldoorn’ geïnitieerd en georganiseerd. Hierbij is Apeldoorners gevraagd welke vogel zij bij de stad vinden passen. Op 16 mei 2018 werd bekend gemaakt dat dit de boomklever was. Frank heeft ervoor gezorgd dat veel Apeldoorners met meer ver- en bewondering om zich heen kijken en luisteren.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

GroenLinks

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!