Het probleem laden en lossen

Woensdag 28 maart 2012

Door Redactie

Het centrum van Apeldoorn wordt na 11 uur hermetisch afgesloten voor het verkeer. Logisch, dan zijn immers de winkels geopend en willen we lekker fiets- en autovrij kunnen winkelen.

De enige straat waar leveranciers de meeste winkels kunnen bedienen van hun voorraden is de Hoofdstraat en dat is verre van praktisch.  Het is het amper mogelijk voor vrachtwagens elkaar te passeren. Leveranciers staan daarom vaak in de vroege ochtend al in de rij om het centrum in en uit te kunnen rijden.

Het manouvreren is niet alleen onpraktisch, maar ook nog eens gevaarlijk. Fietsers en voetgangers halen links en rechts in en benutten dat kleine kiertje tussen vrachtauto’s en winkeldeuren om er even langs te kunnen. En dan heb je nog de leveranciers die overdag hun goederen moeten afleveren, omdat zij simpelweg het hele land door moeten crossen en Apeldoorn als onderdeel van hun route hebben. Zij kunnen nergens in en zijn genoodzaakt met steekwagens zware goederen te verplaatsen.

Als de Apeldoorners dan ook nog eens op de laden en lossen plaats parkeren, riskeert de vrachtwagenchauffeur een boete wegens fout parkeren. De lol van laden en lossen is er dan snel af.

Maar ja, als je dat dan zo allemaal aankijkt, kan je je afvragen: kan dit ooit nog beter? Ideeën? Iemand?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!