Kosten renovatie Omnisport vallen laag uit

Donderdag 21 april 2016

Door RTVApeldoorn

De kosten die gemeente Apeldoorn moet maken om Omnisport weer helemaal in orde te krijgen na de vele bouwfouten uit het verleden, vallen lager uit dan het college voorspelde. De raad werd bij de bespreking over de wielerbaan in oktober al gewaarschuwd voor een kostenpost 725.000 euro, maar nu de offertes op tafel liggen stelt het college die som bij naar 650.000 euro. Dit jaar nog moeten de vele kleine en grote werkzaamheden aan het Omnisportcomplex worden afgerond, maar een exact tijdsschema is nog niet te maken. Er wordt onder meer bespaard op de brandblus- en ontruimingssystemen, maar wethouder Mark Sandmann garandeert dat de veiligheid niet in het geding komt.

IJsbaan
Naast Omnisport ligt een ijsbaan waar al sinds 2012 niet meer op geschaatst is, en dat recent nog dienstdeed als terrein voor een noodopvang voor asielzoekers. Ook voor deze baan moet de raad besluiten of daarvoor de buidel getrokken moet worden. In 2012 .is de baan gesloten omdat de exploitant van het terrein er financieel geen heil meer in zag. ‘Het plan was dat de baan zichzelf financieel zou redden, maar dat is niet gelukt,’ legt wethouder Vastgoed Mark Sandmann uit. De baan zou onrendabel zijn, en daarom is het aan de raad om te besluiten of die kosten (al dan niet eenmalig) wil maken om de baan te behouden, of om de baan te sluiten.

In totaal zijn 7 scenario’s mogelijk die de raadsfracties voor zich krijgen. In één van de scenario’s lopen de kosten al snel op naar 30.000 euro per jaar, maar dat is extreem afhankelijk van het weer. Bij een harde winter vormt het ijs natuurlijk en hoeven de koelmachines niet of bijna niet te werken. Wanneer de besprekingen van deze onderwerpen plaats vinden is nog even afwachten, Wel is duidelijk dat de beide besprekingen separaat van elkaar zullen plaatsvinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!