Nieuwe lokale partij ‘Lokaal Apeldoorn’

Donderdag 17 september 2015

Door Redactie

Nieuwe lokale partij ‘Lokaal Apeldoorn’ ontstaan door krachtenbundeling
Leefbaar Apeldoorn en lijst Hendrikse en Aksoy 

Op woensdagmiddag 16 september 2015 werd door Leefbaar Apeldoorn en de voormalige raadsleden van Gemeentebelangen Ben Hendrikse en Sukran Aksoy in het gemeentehuis een persconferentie gehouden over hun fusie tot één nieuwe lokale partij: Lokaal Apeldoorn.

De beide partijen hebben deze zomer intensief contact met elkaar gehad nadat Ben Hendrikse en Sukran Aksoy afscheid hadden genomen van Gemeentebelangen. Deze verkennende gesprekken maakten duidelijk dat er zeer veel raakvlakken zijn op zowel visie, missie als doelstellingen. Een concrete samenwerking in de vorm van een fusie is de logische uitkomst geworden van deze verkenningen.

In de naam van de nieuwe partij komen de gedeelde intenties duidelijk tot uiting in het woord ‘lokaal’. Lokaal Apeldoorn komt op voor de belangen van iedereen die in de gemeente Apeldoorn woont. Wij focussen ons op alle Apeldoorners in het algemeen, in plaats van specifiek op religie, sociale groepering, culturele achtergrond of leeftijd. Ons voordeel is ook dat wij niet worden afgeleid door landelijke gebeurtenissen en landelijke politieke ontwikkelingen.

Ons motto is ‘Samen door’, want wij gaan samen door als tweede partij van Apeldoorn en hiermee de grootste oppositiepartij binnen de gemeenteraad. Met deze samenwerking is er een stevig fundament neergezet voor dè lokale partij van Apeldoorn.

De nieuwe fractie van Lokaal Apeldoorn wordt gevormd door Wim Willems (fractievoorzitter), Ben Hendrikse (vice-fractievoorzitter), Annika Lemmen (raadslid), Menno van Erkelens (raadslid) en Sukran Aksoy (raadslid). Peter Messerschmidt en Tjerk Kloostra worden de fractievertegenwoordigers en Monique Wolters wordt de fractieassistente.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!