Nieuwe website voor gemeente Apeldoorn

Dinsdag 7 februari 2012

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn heeft deze week haar vernieuwde website gelanceerd. Met de nieuwe website verbetert de gemeente haar digitale dienstverbetering. Zo biedt de website de gebruiker onder andere uitgebreide zoekmogelijkheden, antwoord op de meeste gestelde vragen over de producten en diensten van de gemeente en de mogelijkheid om enkele producten digitaal af te nemen. De ‘oude’ website deed vanaf 2007 dienst.

Dienstverlening centraal

Met de nieuwe website richt Apeldoorn zich primair op de dienstverlening aan inwoners en ondernemers; het verstrekken van producten en diensten en het informeren hierover. Dit is terug te zien in het ontwerp van de website. Zo heeft de top 10 van meest gevraagde onderwerpen een centrale plek gekregen op de homepage van www.apeldoorn.nl. Deze wordt op basis van het zoekgedrag van de klant aangepast. Veel gezochte informatie over de producten en diensten is nu binnen twee tot maximaal drie klikken voor de gebruiker beschikbaar.

Gezochte informatie snel beschikbaar

Voor overige informatie zoals beleidsinformatie en besluitvormingsprocessen staat de gebruiker een eenvoudige menustructuur en een intelligente zoekmachine ter beschikking. De zoekmachine werkt met Google technologie en komt op elke pagina in de nieuwe website  prominent in beeld. De zoekmachine helpt de gebruiker door tijdens het intoetsen van een woord direct suggesties te geven. Verkeerd gespelde woorden worden automatisch gecorrigeerd of er worden synoniemen aangeboden. Het doorzoeken van de website gaat ook sneller, het aantal pagina’s is teruggebracht van 28.000 naar 8.000.

Vriendelijk voor mensen met visuele beperking

Ook mensen met een visuele beperking kunnen op de nieuwe website nu beter terecht voor het maken van een afspraak en voor informatie over of het afnemen van een product of dienst. Naast de kleurschakering van de website zijn de tabellen met behulp van kleuren overzichtelijker weergegeven en heeft de gebruiker de mogelijkheid om teksten en foto’s te laten voorlezen. Dit zijn enkele voorbeelden en hiermee voldoet de site aan de belangrijkste webrichtlijnen van de landelijke overheid.

De vernieuwde website kost de gemeente eenmalig 40.000 euro. Het terugbrengen van het aantal pagina’s en het vereenvoudigen van het beheer hiervan levert de gemeente een besparing op van structureel 150.000 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!