Op welke missie zijn we?

Dinsdag 18 januari 2011

Door Redactie

Dag vrienden en belangstellenden,

Bijna een jaar onderweg als gemeenteraadsfractie en kleinste partij in de plaatselijke coalitie in de gemeente Apeldoorn wil de ChristenUnie fractie binnenkort evalueren hoe we dit eerste jaar onze voornemens zijn nagekomen en waar we een tandje bij moeten zetten.

We hebben beloofd te leven naar onze idealen een rechtvaardige overheid te zijn die opkomt voor de zwakkeren en een goede rentmeester van onze mooie gemeente met haar dorpse sociale cultuur en prachtige ligging in de natuur. Samen met andere partijen willen we transparant zijn over onze besluiten en de verantwoordelijkheid hiervoor nemen, ook als sommige ervan in deze tijd van bezuinigingen niet prettig zijn.

Landelijk werd recent een rapport gepubliceerd over de tegenvallende verkiezingsuitslag van de ChristenUnie in 2010. Ik citeer Nico Schipper in Trouw hierover d.d. 14-01-2011:
‘Christenen hebben van huis uit niet zoveel met politiek, maar wel met de samenleving. Geïnspireerd door hun geloof zetten zij zich in voor de samenleving en voor mensen die in de hoek zitten waar de klappen vallen, bijvoorbeeld als kerk. Een politiek met dezelfde inzet kan rekenen op hun steun. Dat is een kwestie van herkenning en vertrouwen. Christenen hunkeren naar politiek met hart en ziel, vanuit een diepe motivatie en een duidelijke identiteit. Dat is de tweede remedie die de ChristenUnie perspectief biedt: een authentiek christelijk geluid. Dat leidt tot een hernieuwd bondgenootschap tussen de ChristenUnie en christenen die vanuit dezelfde motivatie de samenleving dienen.’
Deze week las iemand mij voor uit de Bijbel, Filippenzen 2: vs. 3,4 ‘Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf. Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander.’
In de praktijk ben je dan soms bezig met wat denigrerend een ‘postzegelstukje’ wordt genoemd in een bestemmingsplan, omdat het voor de mensen die er bij betrokken zijn er wèl toe doet. We willen als ChristenUnie in de gemeenteraad invloed uitoefenen op de beleidskaders die de ontwikkelingen bepalen in Apeldoorn. Maar we zijn ook volksvertegenwoordiging om te luisteren naar bewoners als die aangeven dat sommige plannen in de uitvoering niet passen bij die eerdere koers of dat zij er door in de knel komen.
Er zijn ook onderwerpen op de plank blijven liggen vanwege gebrek aan menskracht. We blijven op zoek naar betrokken Apeldoorners die zich herkennen in ons profiel en een bijdrage willen leveren aan onze missie.

Jeannet Huizing raadslid ChristenUnie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!