[POLL] Plein van de Stad nekt wethouder Mark Sandmann

Dinsdag 29 oktober 2019

Door Redactie

Het hing tijdens de politieke besprekingen op donderdagavond 17 oktober al een beetje in de lucht. Wethouder Mark Sandmann was het niet eens met het feit dat veel partijen uit de gemeenteraad het plan voor het nieuwe Plein van de Stad voorlopig in de ijskast wilden zetten. Meerdere keren werd er een schorsing aangevraagd, maar toch werd het ‘paradepaardje’ van de wethouder geparkeerd vanwege de enorme kosten. Vandaag, dinsdag 29 oktober, kondigt Mark Sandmann alsnog zijn vertrek aan.

Als verklaring hiervoor geeft Mark aan dat hij de verwachtingen van het Plein van de stad niet waar kan maken en daardoor zijn functie niet langer kan uitoefenen. ,,Als verantwoordelijk wethouder vind ik dat ik de plicht heb om de verwachtingen 25.000 stemmers waar te maken en het gekozen ontwerp te realiseren. Als wij de keuze aan de Apeldoorners laten moeten we die keuze waarmaken. Nu ik onze gemeenteraad niet heb kunnen overtuigen van het belang om door te gaan met Plein van de Stad, of zelfs kennis te nemen van de beoogde oplossingen, vind ik dat ik een belofte aan de inwoners niet inlos en daarom niet langer kan aanblijven als wethouder.”

Het bestuur en de fractie van D66 Apeldoorn betreuren dit enorm. Bestuursvoorzitter Bart Schudel meldt: ,,Wij kennen Mark als een stevige bestuurder die luistert, meedenkt en vervolgens achter én vóór de oplossing staat. Wij zien dat Apeldoorn, in zijn periode, weer iets meer Apeldoorns is geworden. Stevig en kundig besturen betekent ook dat je moeilijke keuzes moet maken als de besluitvorming in een dossier, zoals nu bij het Plein van de Stad, voor jou als bestuurder een onaanvaardbare kant op gaat. Ik spreek mede namens de fractie als ik zeg dat dit een dag is met
een dubbel gevoel: stevige bestuurders staan ergens voor maar trekken soms ultieme conclusies.”

Mark Sandmann (D66) is sinds 9 juli 2015 wethouder van de gemeente Apeldoorn, daarvoor was hij bijna 8 jaar actief in de gemeenteraad. Hij zal de lopende zaken de komende weken nog afronden. Het bestuur en de fractie van D66 Apeldoorn beraden zich over de opvolging van Mark Sandmann en verwachten op korte termijn een kandidaat te presenteren.

Wat vind jij? Is het terecht dat Mark Sandmann opstapt?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!