Praat mee: Is Apeldoorn nog MKB-vriendelijk?

Woensdag 21 februari 2018

Door Redactie

Gerard Oltmans

Het is nu de tijd om de volksvertegenwoordigers te laten weten wat jouw mening is, of hen te inspireren met ideeën. Juist nú, nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan. En meepraten kan onder dit bericht.

Apeldoorn mocht 2 jaar de titel MKB-vriendelijkste stad dragen omdat ondernemers tevreden waren. Uit het onderzoek kwam vooral naar voren dat het binnenhalen van grote evenementen goed scoort. Ook vinden ondernemers het contact met de gemeente positief. Ergens komen is één, maar weet de gemeente dit vast te houden? Daarom de vraag: doet Apeldoorn de titel MKB-vriendelijkste stad nog steeds eer aan? Trix Schipper voorzitter van Apeldoorn Business Collectief geeft onder andere aan dat het een mooie erkenning is, maar dat er ook nog veel te winnen valt. Edwin Boekhorst, voorzitter van de BKA zegt hierover: ,,Het afgelopen jaar is de samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers verder geïntensiveerd. De economische agenda krijgt steeds meer vorm en het aantal projecten groeit. Mooie voorbeelden zijn Het Ondernemershuis Apeldoorn en het boekje ‘Made in Apeldoorn’ dat recent verscheen.”

Op de vraag of er dan niet te wensen over blijft, zegt Boekhorst: ,,Zeker, de BKA stimuleert samenwerking en verbinding en er ligt namens ondernemend Apeldoorn een wensenlijst bij de overheid. Voorbeelden daarvan zijn: snel internet met een groter bereik. Dan de revitalisering van oude bedrijventerreinen alsmede de bereikbaarheid van Apeldoorn over de weg, het spoor en het water. Maar laten we ook tevreden zijn met de behaalde resultaten en trots uitstralen.”

 Daarom de vraag nu aan jou: Wat vind jij? Heeft Apeldoorn voldoende oog voor de behoeften van ondernemers?   

Dit is een van de vragen die we óók aan de politiek zullen stellen in ons tweede live debat van StemWijzer Live op 23 februari om 11.00 uur in het CODA-café. Onder leiding van chronisch zwevende kiezer Martijn de Frankrijker komt dan het thema ‘economie’ aan de orde. Kandidaten van VVD, V&R, PSA en Lokaal Apeldoorn kunnen hun zegje doen over hun plannen met de economie de ontwikkeling van nieuwe winkelcentra en andere cruciale onderwerpen.

Houd onze website in de gaten en kijk via Facebook! Maar, belangrijker: wat is jouw mening over de grote ketens en de leefbaarheid in de wijken? Laat het hieronder weten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn StemWijzer Live

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!