Help de bevolking van Oekraïne

Tegenwerking ondernemers Woonboulevard

Dinsdag 17 januari 2012

Door Redactie

Peter Vroon

Bij De Stentor is het een hot item: het geneuzel rondom de Woonboulevard. Op eigen initiatief ging de Woonboulevard de tweede zondag van deze maand op één winkel na allemaal open. Officieel toestemming was er (nog) niet, een verzoek was tot twee keer toe afgewezen, waarop besloten werd een bezwaarprocedure te starten. Terwijl deze nog gaande was, deden de ondernemers van de Woonboulevard wat ze in tijd van kredietcrisis slim dachten te doen: ondernemen.

De gemeente wist niet van de uiteindelijke openstelling en was achteraf not amused. Ze stelde een boete van € 50.000,- per winkelier in het vooruitzicht als ze nog een keer zo’n geintje flikten. Voor zondag 15 januari kozen de winkeliers eieren voor hun geld. Als we René Lemmens, voorzitter van de ondernemingsvereniging mogen geloven, een pijnlijke beslissing. De zondag ervoor was immers een groot succes.

Wie denkt dat daarmee de kous af is voor deze ondernemers, heeft het mis. Vandaag stond er een artikel over “Ondernemertje pesten meubelplein” in de krant. Een artikel waarin wordt gesteld dat slimme winkeliers de leegstand van andere panden omgetoverd hebben tot etalages. Dit om het aanzien van de Woonboulevard aantrekkelijk te houden, waardoor de (tijdelijke) leegstand even lijkt verdoezeld.

Onlangs waren wij aanwezig op het Apeldoorns Stadsfeest in de Gigant. Daar benadrukten de Wethouders dat de pot leger is dan leeg en daarom niets of weinig kan ondersteunen in vorm van geld. Als een soort tegenprestatie wilden de Wethouders zich daarom bereid tonen om regels omtrent vergunningen te versoepelen. De huidige situatie op de Woonboulevard staat daarom haaks op die filosofie van de gemeente.

In Deventer leidde dergelijke discussies tot versoepeling van de koopzondagen. Apeldoorn houdt halsstarrig vast aan de regel is regel politiek. Om de discussie te (her)openen:

Wat vindt u van deze ontstane situatie rondom de Woonboulevard?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?