Toekomstagenda Apeldoorn Zuidoost

Dinsdag 5 maart 2013

Door Redactie

Als u wilt weten wat de toekomstplannen van de bewoners van de maten zijn voor hun wijk, moet u deze link eens openen: http://notudoc.apeldoorn.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/env=help/action=view/id=534993/type=pdf/06_Folder_over_Toekomstagenda_Zuidoost_2013-2018.pdf .
Afgelopen donderdag vroeg de wijkraad de gemeenteraad om een reactie, alvorens met de uitvoering ervan wordt gestart. De opvangvoorzieningen voor de jeugd vanaf 10 jaar leverden flink discussie op over wie welke verantwoordelijkheid moet nemen in deze tijd van bezuinigingen. In veel buurten is trouwens de afgelopen jaren voorzien in een prachtige sportvoorziening. Het veelvuldige gebruik ervan laat zien dat in een behoefte wordt voorzien. Sommige buurten wachten nog op zo’n voorziening. Kinderboerderij en bibliotheek worden door bewoners hoog gewaardeerd als wijkvoorziening; in een tijd van vergrijzing een belangrijke trekker voor jonge gezinnen.

Namens de ChristenUnie heb ik de wijkraad gecomplimenteerd deze Toekomstagenda is er echt een van de bewoners zelf. Als belangrijkste sleutel in de uitvoering zien wij het belang dat bewoners van de Maten hechten aan hun buurt: dat zijn binnen de Maten bijvoorbeeld de Hoeves, de Velden, de Dreven, etc.

Uit de enquête blijkt deze buurt vaak startpunt van ontmoetingen en nieuwe initiatieven. Als er een centrale plek in de buurt voor dagelijks gebruik, vaak een buurtwinkelcentrum, is die voor bewoners cruciaal voor de leefbaarheid. We hebben het college geadviseerd dit als belangrijk uitgangspunt mee te nemen in de uitvoering van deze Toekomstagenda, maar ook in het ontwerp van de nieuwe detailhandelsvisie. Immers: daar waar mensen het meest op betrokken zijn, zijn ze vaak bereid het meest voor te doen.

Hanna Riezebos, fractievertegenwoordiger ChristenUnie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!