Help de bevolking van Oekraïne

Valentijnsactie voor vrijwilligers

Dinsdag 14 februari 2012

Door Redactie

Op dinsdag 14 februari hebben fractieleden van GroenLinks taarten met opdruk bezorgd bij een tweetal Apeldoornse organisaties die zich “met hart & ziel” inzetten voor de Apeldoornse samenleving. Dit jaar viel de keus op de Stichting Present en crisisopvang en opvang+ “Lichtpunten”. Bij een eerdere valentijnsactie werden de Voedselbank, de Klup en de Kap al met taarten verblijd.

Ivonne Licht van “Lichtpunten” zet zich op een meer dan bewonderenswaardige wijze in voor jongeren. “Lichtpunten” is een particulier kleinschalig wooninitiatief, met als doel om jonge mensen opvang en beschermd wonen te bieden. Ze doet dat met een onverwoestbare energie en veel enthousiasme. Tijdens de koffie (mét taart) spraken ook de twee op dat moment aanwezige jongeren lovend over haar inzet.

Bram Wattel nam namens Stichting Present de taart in ontvangst. GroenLinks is heel blij met de insteek van Present, namelijk uitgaan van wat iemand aan vrijwilligerswerk wil doen. Het is een andere benadering en spreekt veel mensen aan. Iedereen wil wel eens iets voor een ander doen, maar dan op je eigen manier in op je eigen tijd.

In deze tijd hebben we vrijwilligers hard nodig, maar mensen zijn heel druk en willen vaak niet regelmatig zich hieraan verplichten. Dit concept gaat uit van wat iemand eenmalig aan tijd en aan activiteit wil doen en matched dat met een vraag. Het gaat uit van het aanbod van de vrijwilliger.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?