Wel of geen MediaMarkt bij Omnisport?

Maandag 24 oktober 2011

Door Redactie

Eerder berichte één van onze bloggers over het EK Baanwielrennen dat afgelopen weekend werd gehouden in het Omnisport. Er was helaas weinig belangstelling. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de concurrentie voor dit evenement moordend was. Het Roots in the Woods festival profiteerde van het enorm mooie herfstzonnetje en had genoeg gratis vermaak voor vele Apeldoorners te bieden.

Ook deed buurman Americahal goede zaken met op zaterdag de dag van de radio-amateurs en op zondag de traditioneel goed bezochte vlooienmarkt. Het is tevens voor veel gezinnen in Apeldoorn nog een laatste mogelijkheid om met goed werk een bezoek te brengen aan de Apeldoornse topattracties Julianatoren en Apenheul. Laatstgenoemde heeft zelfs een actie lopen die alleen nog deze week geldig is: een seizoenskaart voor 2012 voor maar € 19,- p.p.

Concurrentie dus. Als het aan de gemeente Apeldoorn en vastgoed ontwikkelaar IPMMC ligt, komt daar snel verandering in. De borden zijn inmiddels in de grond gepland waarop de nieuwbouwplannen voor meer commercie staat aangekondigd. Begin 2012 gaat de bouw van start De Voorwaarts. Een nieuw commercieel prestige project.

Maar de plannen stuiten op weerstand. De binnenstadondernemers leven met de angst dat dit gebied commercieel aantrekkelijker wordt dan de binnenstad. Zij baseren hun angsten op een rapport van DTNP die concludeerde dat 3 van de 4 bezoekers die winkels als MediaMarkt en Telstar (twee grote ketens die zich naast Omnisport gaan verstigen) bezoeken, ook komen winkelen in andere winkels van de binnenstad.

Een terechte angst? Dat is dus maar de vraag. Is het immers niet vreemd dat jouw bedrijf, product of dienst afhankelijk is van de bezoekers van zulke ketens? Heb je de consument dan zelf wel iets te bieden? Als je product of dienst goed is, je service buitengewoon, dan blijft het toch een ritje naar het centrum waard? Een goed voorbeeld zijn o.a. de WoonBoulevard en KFC, nabij Omnisport. Of Kwantum en BCC aan de kant van Orden. Zij staan daar toch ook al sinds jaren? Is dát de reden waarom mensen niet meer naar jouw winkel willen komen?

De andere – meer relevante bezwaarmaker in onze ogen is buurman Intratuin. Die vindt dat de gemeente niet eerlijk is met het verdelen van de ondernemerskansen. Zo mag Intratuin geen assortiment verkopen van toekomstige winkels die zich rondom Omnisport gaan vestigen, maar mag er straks rustig een winkel komen die ook bloemen verkoopt. Dat lijkt niet inderdaad op een oneerlijke concurrentiestrijd.

Wat is uw mening? Moeten winkels als MediaMarkt, Telstar, Toys ‘R Us e.d. er gewoon komen of deelt u de angst van de ondernemers? Heeft u een oplossing of een idee?

Reageer! Hieronder kan het!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!