Wijzer op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen

Donderdag 8 februari 2018

Door Redactie

Over een aantal weken gaan we weer massaal stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Toch zullen veel Apeldoorners nog geen idee hebben op welke van de 15 politieke partijen ze gaan stemmen. Want iedereen is druk, er is te veel keus en velen zullen zich afvragen of zij wel echt verschil kunnen maken. Om overzicht te krijgen in dit oerwoud van opties starten Apeldoorn Direct en Nieuwsblad Stedendriehoek vanaf 14 februari met StemWijzer Live.

Op 21 maart mogen we weer stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, maar op wie moet je stemmen? Welke opties zijn er? En hoe gaat Apeldoorn er volgens de verschillende partijen uitzien? Dat gaan wij, samen met Nieuwsblad Stedendriehoek voor je uitzoeken met StemWijzer Live.

Want wat vinden de partijen nou echt van de zorg? Van de leegstand in de binnenstad? En belangrijker nog, wat zijn volgens hen échte oplossingen? In een reeks van vier live debatten (te volgen op Facebook) gaan wij voor je op zoek naar antwoorden. Zodat jij op 21 maart precies weet op wie je moet stemmen.

Want jouw stem maakt de stad!

Kick-off StemWijzer Apeldoorn

Op woensdag 14 februari om 19:00 lanceert de gemeente Apeldoorn de online StemWijzer. Via deze tool krijgen burgers inzicht in welke politieke partij hen het beste vertegenwoordigt. Dit moment is ook voor Apeldoorn Direct startpunt voor de verslaglegging rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Wij zijn uiteraard aanwezig bij deze kick-off en doen live verslag via onze Facebook pagina.

Nieuwe politieke verslaggeving

Waar de StemWijzer al jaren gebruikt wordt om burgers inzicht te geven bij welke partij ze passen aan de hand van vastgelegde standpunten willen Apeldoorn Direct en Nieuwsblad Stedendriehoek met StemWijzer Live een stap verder gaan.
Want als standpunten ineens discussiepunten worden en de verschillende partijen tegenover elkaar komen te staan leer je de partijen van Apeldoorn echt kennen. Daarom gaan we bij StemWijzer Live de mening van de Apeldoornse burger voorleggen aan de verschillende partijen in een nieuw Facebook live format.
Tijdens deze vier debatten zullen vier hoofdthema’s behandeld worden, te weten: Binnenstad, Economie, Zorg en Welzijn en Duurzaamheid. Voor al deze thema’s gaan wij de komende weken zoeken naar stellingen vanuit de stad en vragen we jou om bij te dragen.
Moet de binnenstad volledig op de schop? Zit de Apeldoorner te wachten op windmolens in zijn achtertuin? Jij bepaalt. Verwacht binnenkort onze eerste oproep voor jouw bijdrage.

Volg StemWijzer Live

Aan de hand van deze onderwerpen, die knellen of juist kansen bieden aan Apeldoorn, gaan kandidaten van de partijen in debat tijdens StemWijzer Live. De debatten vinden plaats op de vrijdagen 16 en 23 februari, 2 en 9 maart om 11:00 in het CODA-café onder leiding van chronisch zwevende kiezer Martijn de Frankrijker. Hij laat de kandidaten van alle Apeldoornse partijen aan bod komen en vraagt zich af op wie hij, en jij, moeten stemmen. De politieke partijen krijgen zo de kans hun zegje te doen, de standpunten te verdedigen en op die manier de lokale stemmen voor zich te winnen.
Deze debatten worden via verschillende kanalen met de Apeldoorners gedeeld: middels een live verslag op Facebook (StemWijzer Live), via het online nieuwsplatform Apeldoorn Direct en wekelijks in Nieuwsblad Stedendriehoek.
Houd onze website in de gaten of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven over de Apeldoornse verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn StemWijzer Live

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!