1-2tje: Er zit muziek in

Woensdag 27 februari 2013

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

 

Hey Peter, ik moest vorige week wel even om je lachen hoor. Ik een BA’er? Het zal wel. Ik voel me dat niet in ieder geval. Getroffen door de griep, ben ik deze week. En een venijnige versie ook. Ons hele gezin ligt plat, letterlijk en figuurlijk, hoewel manlief gisteren de draad weer opgepakt heeft. Ik geloof dat we niet de enigen zijn die lijden onder deze nieuwe griepgolf. Irritant is het wel.

En ziek of niet, alle afspraken gecancelled, toch even aan de slag met de agenda van Apeldoorn Direct. Je sprak vorige week over de succesvolle huiskamerjam’s bij Bart Lauw. Prachtig, wat komen daar veel mensen samen! Een andere Bekende Apeldoorner, Derk Munnik van Hotel Oranjeoord, start vanaf zondag ook een mooi initiatief: elke zondagmiddag live optredens. Voor een klein bedragje entree krijg je daar ook nog een hapje en een drankje bij! Ik vind het super, de optredens zijn dan ook terug te vinden in onze agenda.
Overigens wil ik daarbij niet de live optredens in de SamSam, het Bluescafe, het Nieuws of de Buren tekort doen, maar die bestaan al wat langer. Wie nog durft te beweren dat er in Apeldoorn nooit wat te doen is, is gewoon een zeurpiet!

Wat me bij het vullen van de agenda wel erg opviel Peter, is het feit dat sommige (best veel) bands zo slecht vindbaar zijn op internet. En als ze te vinden zijn, niet beschikken over fatsoenlijk  beeldmateriaal. Ik, fotograaf en mediameisje, kan dat echt niet begrijpen. Geef je band een gezicht!!! Laat zien wie je bent. Bijna elk podium beschikt over een digitale agenda, daar wil je beeld bij zien. Tekst alleen is niet voldoende, men moet ook wat te kijken hebben. En in veel gevallen, als er dan al beeld beschikbaar is op een website, dan zijn het vaak hatsieflatsiefoto’s die ik niet ga plaatsen in de agenda van Apeldoorn Direct. Bands, muzikanten, zangers, zangeressen, zoek een fotograaf (kan nooit moeilijk zijn, het stikt ervan), investeer wat geld en zorg voor ten minste 1 goede profielfoto waarmee je je naar buiten wilt presenteren, die de sfeer van jullie muziek weergeeft. Met een optreden heb je die kosten er alweer makkelijk uit!! Ik vind daarnaast dat een band ook niet zonder website kan, ook een investering, die zeker de moeite waard is als je vindbaar wil zijn.

Ik heb je al een tijdje niet gezien Peet. Dat maken we zaterdag goed, als we de 14e verjaardag van mijn dochter vieren, de fotografe van onze 1-2tjes!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!