1-2’tje: Migraine en rotte vis

Woensdag 11 december 2013

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Wat gaat dat snel hè, al die activiteiten van jou en mij. De Wereldlichtjesdag en Helpportret. Het is een georganiseer vooraf en het vervliegt weer heel snel, alsof het nooit is geweest. Ik vond het heel fijn dat je er zaterdag ook nog even was. Niet dat jij voor een foto kwam, maar meer als een stuk ondersteuning naar het project. Gewoon heel fijn. Zoiets heet hartverwarmend.

Wereldlichtjesdag en Helpportret zijn nooit hoofdpijndossiers. Wat wel van die zeurende dossiers zijn vind ik, zijn de reacties die ik las op de social media. Van Twitter tot TV Gelderland, over de verschrikkelijke ongenuanceerdheid van mensen over onderwerpen als HelpPortret. Ik heb de neiging om daarop in te gaan, maar dat doe ik niet gezien het feit dat ik me daar niet toe wil verlagen. In dit land hebben we gelukkig vrijheid van meningsuiting, maar dat wil niet zeggen dat sommige mensen haast ziekelijk negatief hoeven te zijn over allerhande zaken. Dat zag ik wel op veel social media dit weekend.

Ach, het zijn makkelijke reacties van mensen die kennelijk zo in zichzelf vastzitten, dat ze niet in staat zijn om verder te kijken dan hun eigen negativisme en zogenaamde leukdoenerigheid. Waar ik denk ik ook migraine van krijg, is het feit dat er veel over voedsel wordt gepubliceerd op Facebook. Gelukkig maar dat ik alle gerechten niet kan ruiken op de media, want anders rook ik te veel rotte vis, waar ik ook niet op zit te wachten. In deze tijd plaatsen mensen allerhande kerstbomen en kerstdiners op het internet. Zitten we op dit soort zaken te wachten Jook?

Over eten gesproken: ik was vorige week bij Inter Scaldes met mijn Liefdeshart en twee heel goede vrienden. Daar werden we met alle egards ontvangen. Heerlijk gegeten en de eigenaresse bleek uit Apeldoorn te komen. Wat grappig dat je elkaar als Apeldoorners tegen komt in Zeeland. De prijzen waren natuurlijk niet zuinig, maar wat wil je: de topkok van dit moment.

Wat ook weer leuk is dat Cees uit Cas zondag een expo opent in CODA. Cees maakt met zijn camera geweldige, kleurrijke stillevens van een pallet van kleuren. Zeker de moeite waard om te gaan kijken. Cees opent in CODA, maar Pier Pennings doet dat niet meer in CODA voor de fotobiënnale 2014. Kennelijk een ego-conflict tussen twee mensen. Daar wil ik geen migraine van krijgen.

Sowieso ben ik geen migraine mens. Ik heb wel te doen met de mensen die dit wel hebben.

Liefs,

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!