1-2’tje: Politieke draaikonten en verjaardagen

Woensdag 5 maart 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Van harte gefeliciteerd met Amber haar 15de verjaardag. Geweldig omdat mee te maken. De jaren vliegen voorbij. Jouw dochter 15 en mijn kleinzoon 14 jaar deze week. Dat gaat feesten worden. Tja ik ben de gelukkige voor beide feestjes. Lijkt me wel mooi moment om een nieuwe een twee foto te maken.  Mooie momenten blijven vastleggen is je levensmotto en met elkaar echt genieten.

Inderdaad zoals je schreef zijn er façades  bij mensen waar je te laat achter komt als er wat gebeurt in de relatiesfeer.
Of zaken in de familie die impact hebben op families. Afgelopen week was ik nog in Oestgeest in het psychiatrisch ziekenhuis waar mijn oudere broer woont. Meer dan 25 jaar hebben we geen contact gehad en nu sinds een jaar zien we elkaar af en toe. Ben ik heel blij mee dat we na zo een lange tijd de draad weer oppakken. Hij is de vader van mijn neef, waar ik curator van ben. Waarschijnlijk word ik voor mijn broer ook een soort zaakwaarnemer. Al met al een keuze van mij natuurlijk om ook na zoveel jaar opnieuw de banden te verstevigen. Zoals je zegt : niets is het zoals het lijkt.

O ja, Jook, in het teken van ouder worden heb ik samen met Christien een E-bike gekocht. Ik behoor nu ook tot de klasse die fluitend iedereen voorbij rijdt. Nou ik hou me in hoor want het is wel lekker om iets voortgeduwd te worden door een stukje techniek. Wat we natuurlijk niet gaan doen is dezelfde fietstassen en de zelfde rode Gaastra jassen aanschaffen.

Ik ben trouwens geslaagd voor de test om mee te mogen doen met het stembureau. Zo gaaf om weer te mogen meemaken dat er verkiezingen zijn. Ik twijfel nog steeds of ik lokaal ga stemmen of landelijk. Ga ik voor Henk Schrier, Ilona Wammes of Olaf Prinsen. Trouwens ik vind de lokale politici erg slap en draaien om de waarheid. Ik heb ze bij de sportraad meegemaakt en de Coffeepitch Apeldoorn. Maar het zijn draaikonten die niet duidelijk willen kiezen.

Liefs

Peter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!