1-2tje: up close and personal

Woensdag 26 september 2012

Door Joke de Wolde

Het was een roerige week Peter, letterlijk en figuurlijk. Aan het begin van onze 1-2-week was ik bij de try-out van Silvesters voorstelling “In de lift”. Silvester weet het verschil tussen letterlijk en figuurlijk haarfijn uit te leggen. Ik heb genoten van deze try-out, kan iedereen aanraden de show te gaan zien, straks in Orpheus. Letterlijk was het een stormachtige week; de eerste herfststorm raasde ook door Apeldoorn, velde een (misschien meer) boom en liet die op de auto van onze eigen StrangeArt belanden. Moeten we collecteren, Roelof?

Figuurlijk was het voor mij persoonlijk ook een roerige week. Kreeg het verzoek om een andere werkkring te gaan zoeken. Niet per direct, maar toch…. Ik oriënteer me dus. Ik kreeg te maken met zakelijke en persoonlijke teleurstellingen. Niets menselijks is ook mij vreemd. En daarnaast maakte ik zelf een mega-medicinale blunder. Ik ga het hier niet uitleggen, voor mij is de blunder nog begrijpelijk ook, maar er heeft een beschermengeltje op mijn schouder gezeten, een week lang. Mijn vergissing had verregaande gevolgen kunnen hebben.

Op mijn oudejaarsavond ontdekte ik mijn vergissing en kwam ik in een rollercoaster van emoties. Schrik, verwarring, verbazing en opluchting!! Blijdschap!! Zo ontzettend blij dat ik hier nog ben en niet in een coma geschoten ben waaruit ik nooit meer wakker zou zijn geworden. Op mijn oudejaarsavond hebben er aardig wat traantjes gevloeid. En de dag daarna mocht ik mijn verjaardag vieren. Nog nooit eerder ben ik zo blij geweest om jarig te zijn en zo erg jarig geweest! Een lieverd kwam me een zilveren beschermengeltje brengen, ze had niet half door hoe erg dat van toepassing was.

Dus sorry, deze week geen kritisch betoog tegen wat er niet deugt. Ik kan me even niet druk maken over plastic-flessen-verwerkers, over politici die van alles beloven en het niet waar maken. Ik heb me wel even druk gemaakt over onze koninklijke familie, die op mijn verjaardag en dus die van Prins Friso niet echt wat te vieren had. Ik mag vieren dat ik leef!! Dat ik een jaar ouder en hopelijk wijzer ben geworden. Het is nu een dag later. Nog ben ik een beetje emotioneel Peet, maar ik laat de herfstwind door mijn hoofd waaien en geniet van alles en iedereen die me lief zijn!!!

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!