1-2tje: we draaien door

Woensdag 22 mei 2013

Door Joke de Wolde

Hey Peter,

Ik kan me niet zo druk maken over mutserigheid hoor. Lekker laten gaan. Laat die vrouwen lekker breien en bloemen aan hun fiets hangen. Als ze daar nou gelukkig van worden? Ik dacht trouwens dat jij wel houdt van een beetje kleur. Ik erger me weer dood aan andere zaken, zaken die meer met het gedrag van mijn medemensen te maken hebben. Zelfverheerlijking, negatieve aandachttrekkerij, daar kan ik me echt heel druk over maken.

Het was een heftig weekend, het weekend van de Roparun. Er is hierover al genoeg gepubliceerd, maar ik wil er nog wel even over kwijt dat ik enorm onder de indruk was van dit evenement. Hoe groots dat in Rotterdam is aangepakt, dat is ongelofelijk! “Ons”  team kwam rond 16.00 uur op de Coolsingel aan. De eerste teams waren er al om ca 11.30. En nog steeds stonden mensen achter dranghekken de teams naar binnen te schreeuwen, aan te moedigen, bloemen uit te delen. Live muziek langs de kant van de weg, elk team werd aangekondigd. Echt indrukwekkend. Ook indrukwekkend is de sfeer binnen zo’n team. Vriendschap en teamgeest hebben het hele weekend de boventoon gevoerd. Inzetten voor elkaar, elkaar steunen en oppeppen. Geweldig!!

En na twee dagen rust, storten wij ons in het volgende avontuur: Apeldoorn Draait Door. Ook wij draaien door, met 5Clikcs, en onze Apeldoorn Direct-collega’s Frevaro en Gerard Oltmans. Ik ben benieuwd naar dit nieuwe initiatief. Het lijkt ook groots aangepakt, ik hoop dat het ook groots uit zal pakken. Wat er allemaal te doen is, is teveel om hier op te noemen, maar kijk maar eens hier. Het is de bedoeling om de Apeldoornse binnenstad in de regio beter op de kaart te zetten, ik ben benieuwd of en hoe deze opzet zal slagen.

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!