1-2’tje: We gaan weer Roparunnen!

Woensdag 8 april 2015

Door Joke de Wolde

Amber de Wolde

Hey Peet,

Tja, dat management…. Sinds ik dat zelf heb gedaan voor een paar Apeldoornse bands kijk ik er wel wat milder tegenaan. Maar je hebt gelijk, sommigen slaan door. En dan is het soms moeilijk om je geduld te bewaren. Ik hoop trouwens dat je genoten hebt van Ian Parker, met je Chrisje!! Maar daar twijfel ik niet aan.

Ik heb vandaag een dagje genoten, met mijn sisje. Lekker even bijkletsen, winkelen, eten, drinken, in het zonnetje zitten met mijn zus, zonder verdere verantwoordelijkheden of kinderen die ertussendoor tetteren. Soms is dat gewoon even nodig en heel fijn!! Van een beetje zon knapt een mens sowieso op. Wat dat betreft belooft het een prachtig weekend te worden. Maar niet alleen voor wat betreft het weer wordt het een veelbelovend weekend; er is ook veel te doen aanstaande zaterdag en zondag, de agenda van Apeldoorn Direct puilt letterlijk uit! Zondag belooft helemaal een hoogtepunt te worden met de grote wijnproeverij van Chateau het Loo, de kunstroute door De Stentor, en in dit kader de onthulling van de Nachtwacht bij Jack’s Art. En laat die nu toevallig bij ons in het pand zitten!

Niemand kan beweren dat Apeldoorn suf, saai of zoiets is. Er wordt veel actie ondernomen om ons dorp op de kaart te zetten, vaak met steun van de gemeente. Ook het team “Doorkomst Roparun door Apeldoorn” is weer heel actief om in de nacht van 1e op 2e Pinksterdag (24 op 25 mei) een feest te maken van deze gebeurtenis. Ruim 100 teams zijn dan op zaterdagochtend vertrokken vanuit Hamburg, om in estafettevorm naar Rotterdam te lopen, om zo geld in te zamelen voor mensen die moeten dealen met kanker! Rond 22.00 uur op zondagavond zullen de eerste teams het centrum van Apeldoorn bereiken, waaronder later op de avond ook ons Apeldoornse team, de Ecorunners!

Wij proberen van dit evenement weer een enorm feest te maken en zo op onze manier Apeldoorn op de kaart te zetten! In eerste instantie gaat het er om dat de lopers, fietsers en ondersteuners uit de teams in Apeldoorn een steuntje in de rug krijgen, zodat ze nog een boost krijen om de laatste ca. 150 kilometers vol te houden. Maar de Roparun wordt steeds bekender, en krijgt steeds meer persaandacht! We kunnen de plannen nog niet heel concreet melden, er hangt nog e.e.a. af van vergunningen enzo. Maar ik wil wel vast onze lezers vragen om in deze Pinksternacht vuur door te geven in het centrum van Apeldoorn! Vuur voor de sporters, die hun tweede, helse nacht in gaan. Die de o, zo zware laatste loodjes nog moeten dragen.

Fijn weekend Peet, ik kom je vast ergens tegen!

Liefs, Jook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!