1 Mei, de dag van de gestaalde kaders

Maandag 2 mei 2011

Door StrangeArt

Over de hele wereld zijn op de Dag van de Arbeid honderdduizenden mensen de straat opgegaan. In België en Duitsland is 1 mei een feestdag. In Apeldoorn wordt 1 mei ook gevierd. Vaak bezoek ik 1 mei, zoals ook nu. Een schamele 25 personen, verzameld in het Duivensport Centrum, plakje cake, kopje koffie, 2 consumptie bonnen en een toespraak. Gemiddeld de AOW leeftijd, een enkele jongeling, maar die is waarschijnlijk gedwongen door zijn politieke partij. Ik zag een SP’er, Groenlinkser en een raadslid van de PVDA. Verder een aantal vakbondsleden met partner.
Op de zelfde dag werd in Zwolle het 65 jarig bestaan van de PVDA gevierd. Hier in Apeldoorn werd geen aandacht geschonken aan dit toch wel memorabele feit. Tja als je als partij eerst onder Melkert verbied ook maar een motie van de SP te steunen, onder Wim Kok je ideologische veren afschud, onder Wouter Bos kiest voor de neoliberale “derde weg”, en onder Job Cohen een onduidelijk beleid voert met een panische en bijna pathologische angst om samen te werken met de SP zou ik mijn AOW leeftijd ook niet vieren.

Ter zake:
Als toekomstig voorman van de Apeldoornse PVV moet ik, om kans te maken op het klasje van Wilders dit linkse feest verafschuwen. Mijn vriend Wilders twitterde namelijk over het 65 jarig bestaan van de PVDA: “Gefeliciteerd Job met de 65e verjaardag van de PvdArabieren. Jullie gaven NL massa-immigratie en importeerden velen kanslozen en criminelen”

Natuurlijk sta ik achter deze Twitter, maar onder ons (dus niet klikken naar Wilders) heb ik veel bewondering voor de gestaalde kaders van voor 1970. Niet de leiders van na deze periode toen namen de jonge honden van “10 over Rood” de partij over, weg het idealisme, de toekomst aan de pragmatische PvdA’er denkend aan hun financiële toekomst.

 

Titel foto: Working Class

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!