100-jarige voetbalvereniging AVV Columbia viert feest

Donderdag 13 juni 2019

Door Marianne Zegwaard-Waanders

,,Ze hebben nog steeds een zwarte broek en gele trui en iedereen weet dat zijn de Columbia lui. Gaat bij een andere club het hek voorgoed dicht, kom dan naar Columbia, want daar brandt nog licht”, klinkt het refrein van het jubileumlied op de klanken van Guus Meeuwis’s Brabant tijdens de officiële receptie van de 100-jarige voetbalvereniging AVV Columbia gisteravond, woensdag 11 juni. Lid van de vereniging Wibo Westra, die ook het jubileumlied schreef, opent op ‘eigen’ wijze de officiële receptie en geeft het woord aan voorzitter Eddie Zeën.

Voorzitter Zeën is trots op de club die voetbal maar ook het samenzijn hoog in het vaandel heeft: ,,Competitie en saamhorigheid voor jong en oud horen bij ons. We zijn één grote familie en dat ben je in goede, maar ook in slechte tijden.” Nathan Stukker vindt AVV Columbia een vereniging die staat en laat zien dat iedereen er toe doet: ,,Hoe Columbia omging met de plotselinge dood van drie jeugdleden. Eén lid vorig jaar en de twee onlangs verongelukte leden. Columbia liet zien dat ze er staan als vereniging ook als het moeilijk is. Niet alleen voor leden, maar ook voor de families, de buurt en betrokkenen eromheen.”

De week van 11 juni staat voor de voetbalvereniging in het teken van feest. De verjaardag werd op dinsdagavond gevierd met vele leden, taart en cadeaus. Tijdens de officiële receptie waren de zusterverenigingen aanwezig om de club te feliciteren. Voor de kinderen is er ook van alles te doen zoals bijvoorbeeld een speciale avond om te ‘gamen’ en voor de kleinsten was het feest op de Julianatoren waar zij zich woensdagmiddag vermaakten.

Verder krijgt vanavond (donderdag) de traditionele clubavond een feestelijk tintje en op vrijdag staat een toernooi gepland voor de 35+ en 45+. Ook is er nog veel meer te doen voor de jeugd. Maar het hoogtepunt is zaterdag aanstaande het Groot Knalfeest op het Zwitsalterrein en met de The Boston Tea Party band wordt dit een onvergetelijk happening. De feestweek wordt zondag afgesloten met ‘fruhshoppen’ en‘special guest’ Ronnie Ruysdael. ,,Al met al een prachtige week waar we als jubileumcommissie lang en hard aan gewerkt hebben”, zegt bestuurs- en jubileumcommissielid Jeff Pleket: ,,Wij denken dat we hiermee met alle leden onze 100-jarige verjaardag op bijzondere wijze vieren en het daarmee tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Ook dat doen we samen!”

Het programma en de foto’s van alle activiteiten zijn hier te bekijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!