Inschrijving Drakenbootraces is geopend

Vrijdag 5 februari 2016

Door Redactie

Yoran Fotografie

De inschrijving voor de drakenbootraces bij het Grolsch Drakenbootfestival is geopend. Op zaterdag 25 juni strijden bedrijven tegen elkaar om de titels in de ‘BDO Bedrijvenrace’, op zondag 26 juni stappen buurten en verenigingen in de boten, bij de ‘Drakenbootrace voor Buurten en Verenigingen’. 

Om mee te doen met de drakenbootrace is ervaring niet nodig, iedereen kan mee doen. Een team bestaat uit 17 personen: 16 peddelaars en 1 trommelaar. De organisatie zorgt voor de boten en ervaren stuurmannen. Drakenbootvaren is niet moeilijk, uitstekend teamwork is het allerbelangrijkste. Want naast kracht bepaalt vooral het ritme, het gelijktijdig peddelen, welk team het snelst de finish haalt. Hoe beter de samenwerking binnen een team, hoe sneller de boot.

WaXX Award
Voor de snelste teams zijn er weer mooie prijzen te winnen bij de races. Maar het is ook de moeite waard om extra je best te doen om er als team leuk en bijzonder uit te zien. Een jury van WaXX kappers beoordeelt alle teams op hun looks, originaliteit, creativiteit en uitvoering. Je kunt er een knipbeurt/make-over voor het hele team mee winnen, en een gezellige avond uit!
Havenpark
Het festival wordt dit jaar nog gewoon op de vertrouwde plek, in het Havenpark gehouden. Maar vanwege de bouwplannen is het misschien wel de laatste keer op deze plek.
Inschrijven
Wie een team wil aanmelden, kan voor meer informatie en een inschrijfformulier terecht op de website: www.grolschdrakenbootfestival.nlInschrijven kan tot en met 31 mei.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!