10e Spirit of Winter heeft de juiste spirit

Vrijdag 17 november 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Rond de 150 standhouders zijn present bij de Spirit of Winter bij Paleis het Loo. In lange lanen staan ze opgesteld met knappende vuurtjes, gezellig verlicht, livemuziek en verwarmde terrassen. En een grote menigte schuifelt langs de aangeboden waar. Het aanbod is divers. Veel op culinair vlak, lifestyle en binnen en buiten fashion. En de menigte tuurt, keurt, aarzelt en besluit uiteindelijk tot de aankoop, of niet.

Naast het aanbod in de stands worden er ook kooksessies gehouden in de Hofkeuken waar veel  belangstelling voor is. Standhouder Thorsten Wehrens van Lekker Limburg geeft aan dat hij voor het eerst in Apeldoorn staat: ,,Het is goed geregeld en heel aardige mensen. De verkoop gaat redelijk, maar een ondernemer is nooit tevreden he? Alles wat je hier kunt kopen, is puur natuur en ambachtelijk bereid. Eigenlijk moet je de zwarte pruimenvlaai eens proeven. Die is echt lekker en in Limburg wordt die geserveerd tijdens begrafenissen. De Limburgers weten van alles wel een feestje te maken.” Annelies Wiggers van Vleesboerderij De Stegge uit Winterswijk is een vaste standhouder: ,,Wij zijn hier voor de 10e keer met de verkoop van vlees en frites. Het is altijd leuk, een heel goede organisatie en leuke bezoekers. We zijn heel tevreden.” Naast de stand met hun vleesproducten staat rond etenstijd een minstens acht meter lange rij mensen nog net niet te steggelen om een frietje.

Bezoekers Swaniek van der Woude en Helene W, zijn op de fair doordat ze kaarten hebben gewonnen: ,,We hadden geluk met de gratis kaarten en nu gaan we ons presentje ophalen. Leuk! Ik ben hier ieder jaar wel aanwezig. Het is altijd gezellig en er is een gevarieerd aanbod.” Haar vriendin knikt bevestigend en lachend gaan ze hun weg voort. Ook een groepje dames uit het zuiden van het land, vindt het een geweldige happening.

2017 is het 10e jaar dat de Spirit of Winter plaatsvind op de unieke locatie op Het Loo. Bezoekers en standhouders zijn happy en tevreden. Al met al iets waar Apeldoorn trots op kan zijn.

Vandaag (ook vanavond) en zondag geopend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!