111 nummers van 50 Apeldoornse artiesten in Gelderse Spotify jaarlijst

Maandag 2 januari 2023

Door Redactie

Het platform Poppunt Gelderland verzamelt wekelijks de nieuwste muziek van Gelderse muzikanten in haar Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland. Aan het eind van het jaar maakt de organisatie de balans op met een jaaroverzicht. Daaruit blijkt dat Apeldoornse artiesten een productief jaar beleefden: zij leverden 111 van de in totaal 1453 Gelderse tracks die in de luisterlijst verschenen.

Apeldoorn

De lijst telt 111 nummers van 50 verschillende artiesten uit Apeldoorn. Dit zijn zowel bands als
hiphopacts, producers en singer-songwriters. De Apeldoornse hiphopartiesten DonO en DeanMartins zijn de artiesten met de meeste tracks uit hun stad, zij staan met 7 nummers in de playlist. Het duo wordt op de voet gevolgd door producer Cassette_81, Young Teach en Yves Eaux, alledrie met 6 nummers in de afspeellijst.

Jaaroverzicht

Ieder jaar maakt Poppunt Gelderland een overzicht van het aantal Gelderse releases en opvallendheden die daaruit naar voren komen. Zo verschenen dit jaar ruim 1453 nummers in de
Spotify-playlist, met een totale duur van 84 uur. Daarmee kent de afspeellijst een groei van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal verschillende artiesten in de lijst groeide naar 619. Bovendien valt op dat veel nieuwe artiesten dit jaar de lijst wisten te vinden: ruim 45% van de artiesten stond niet eerder in de lijst.

Het totale jaaroverzicht van de Spotify-playlist in 2022 is te vinden op de website van Poppunt
Gelderland.

Nieuw Uit Gelderland

De Spotify-playlist ‘Nieuw Uit Gelderland’ wordt iedere maandag aangevuld met nieuwe nummers van Gelderse artiesten. De lijst heeft ruim 811 volgers en wordt gedeeld via de sociale media en nieuwsbrief van Poppunt Gelderland. Achter de schermen wordt de lijst actief onder de aandacht gebracht van Gelderse programmeurs en media die de playlist gebruiken om nieuw talent te ontdekken. In samenwerking met mediaplatform 3voor12 Gelderland en Gelderse omroepen worden de tracks ook via hun kanalen online en via radio uitgelicht. Artiesten kunnen hun eigen muziek aanmelden via de website van Poppunt Gelderland.

Poppunt Gelderland

Poppunt Gelderland heeft als doel om Gelderse artiesten écht verder te helpen. Dit doen zij onder
andere door de Spotify-playlist, maar ook door acts te voorzien van bijvoorbeeld advies,
speelplekken, netwerk en financiële ondersteuning. Het platform is een initiatief van de poppodia
Doornroosje, GIGANT en Luxor Live en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Kijk op www.poppuntgelderland.nl voor meer informatie.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!