22 nieuwe jeugdige scheidsrechters in Apeldoorn

Zaterdag 3 april 2010

Door Stadsmens

Op dinsdag 13 april krijgen 22 jongeren officieel hun diploma voor Junior Scheidrechter uitgereikt. De jongens en meiden hebben in het kader van de Maatschappelijke Stage gekozen voor het Leerplan en dat heeft uiteindelijk geleid tot het behalen van een certificaat. Tijdens de feestelijke diplomering zal Kevin Blom, internationaal scheidsrechter, namens de KNVB de certificaten uitreiken.

De maatschappelijke stage is voor jongeren uit het voorgezet onderwijs een manier om kennis te maken met het doen van vrijwilligerswerk. Het Leerplan Junior Scheidrechter is voor deze voetballende leerlingen een leuke en uitdagende manier geweest om de maatschappelijke stages te vervullen. Daarnaast zijn ze als kaderlid opgeleid zodat ze in de toekomst in de eigen vereniging actief als scheidsrechter bij de junioren aan de slag kunnen gaan.

De pilot is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn e.o., de KNVB en het Verenigingsburo in Apeldoorn. Het Verenigingsburo heeft zorg gedragen voor de werving van de jongeren en heeft zo twee groepen jongeren bij elkaar gebracht.
De Scheidsrechtervereniging heeft haar accommodatie beschikbaar gesteld voor het praktijkgedeelte van de cursus. Vanuit de KNVB heeft Patrick van Bork als docent de jongeren opgeleid gedurende het afgelopen schooljaar.

Kortom, deze succesvolle pilot verdient een feestelijke afsluiting!
De 22 jongeren zullen aanwezig zijn voor het in ontvangst nemen van hun diploma en het aftekenen van hun urenlijsten voor de afwikkeling van de Maatschappelijke Stages. De jongens en meiden mogen hun ouders meenemen en zijn/haar begeleid(st)er van hun voetbalvereniging.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!