Muziekcafé Gigant: ‘I keep on walking’ Edelweisspop

Maandag 14 maart 2016

Door Pedro Waldenaar

Peter Vroon

Het is zondagmiddag 13 maart en het is 16.00 uur: Muziekcafé Gigant is al barstensvol met jong en oud publiek. Er staat extra personeel achter en voor de bar: kennelijk gaat er iets bijzonders gebeuren, kennelijk worden wij getuige van een band die ooit, ooit wellicht in de Heineken Music Hall zal gaan spelen.

Uit Zwitserland, en op wereldtournee, speelt vanmiddag 77 Bombay Street, een folkpop/rockband bestaande uit vier broers. De band is vernoemd naar een adres in Australië, waar de familie woonde, toen de vier jongens nog zeer klein waren.

Het is vrolijke muziek, het is aanstekelijke muziek, het is hoopvolle muziek, het is harmonieuze muziek. Al heel snel na de eerste openingsakkoorden danst en klapt het talrijke publiek mee. Een deinende massa krijgt een shot energie, die voorlopig voor een week genoeg is.

Het is een échte publieksband die op een gegeven moment zingend een wandeling door het publiek maakt: ze maken letterlijk de tekst ‘I keep on walking’ waar. Opvallend is het zeer jonge publiek, meisjes vooral nog. Aandoenlijk genieten zij van deze vier jongens.

Het is mooi muzikaal, vooral beheerst en doet denken aan de Beatles in hun eerste dagen: keurige jongens met keurige muziek. Sereen, goed op elkaar afgestemd, soms ontroerend, met name als er een ballad wordt gezongen. Het publiek is dan muisstil en geniet, geniet en geniet. Ik hoor iemand zeggen: dit is “Edelweisspop”: romantisch, ingetogen, stabiel, vertrouwelijk: heerlijke muziek om de zondagmiddag met een wijntje en een stukje kaas mee af te sluiten.

Aan de bar wordt hard gewerkt en de programmeur weet de laatste weken zeer bijzondere, kwaliteitsvolle bands te programmeren. Buiten schijnt de zon, het is 10 graden en in het oosten van Europa is de vrede nog heel ver weg. In muziekcafé Gigant vieren we de vrijheid om naar deze prachtige muziek te luisteren. Het wordt weer een mooie week.

 
Video:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!