Achter de muziek aan…

Dinsdag 22 juni 2010

Door Herma van Dorth

Hoeveel verschillende vierdaagse evenementen zijn er eigenlijk? De Apeldoornse- en Nijmeegse vierdaagse, de avondvierdaagse en de fietsvierdaagse.

In ieder geval was er de afgelopen week de 17e (!) Rolstoelvierdaagse; een wandel-evenement voor bewoners van tehuizen met voornamelijk ouderen. Dankzij sponsors en vaste medewerkers is deze vierdaagse altijd weer een groot succes. Elke avond vanaf 6 uur is er een andere route. Het traject waarin ik meeliep begon op de parkeerplaats van Randerode en eindigde aan de achterzijde bij de prachtige tuinen. De stoet werd heel gezellig begeleid door Schotse doedelzakmuziek. Vanwege het grote aantal deelnemers (175 rolstoelers) werd het niet een snelle 5 km route. Met zoveel rolstoelzitters en rolstoelduwers – echtgenoten/s, dochters, zonen, kleinkinderen en verzorgers was er nl. al snel sprake van een heuse file.

Het was wel een gezellig en ‘ouderwets’ samen wandelen in een goede sfeer. Er klonk ‘waar in’t bronsgroen eikenhout, ’t nachtegaaltje zingt..’ (http://home.wanadoo.nl/leunissen-ritzen/klimmen/klimmen07.html) en meezingen was aan de orde van de avond.

De fantastische route bracht ons van Randerode door veelal smalle bospaadjes via Beekbergen weer terug. Halverwege werd er gestopt voor een zeer gewaardeerde limonade-versnapering met heerlijke koekjes en accordeon muziek. Een feestje met een zwaaiende plaatselijke bevolking en hier en daar wat oponthoud door die enkele auto die vond dat ‘ie er perse langs moest. Vrije doorgang werd overigens keurig geregeld door de politie. Zelfs het weer werkte goed mee het was overwegend mooi. De laatste dag tijdens de glorieuze intocht was het helaas gevoelig kouder. Bloemen en een medaille was er op deze laatste avond voor alle deelnemers. Complimenten aan de organisatie.

Nog eenmaal dan uit de Oudhollandse liederenbundel: De pa-haha-den op de la–haha–nen in, vooruit met flinke pas … (http://www.xs4all.nl/~bslikker/teksten/de_paden_op.html).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!