Apenheul lanceert nieuw initiatief

Woensdag 23 augustus 2023

Door Redactie

Stichting Apenheul lanceert een innovatief initiatief, genaamd “Adopteer een aap,” om nieuwe donateurs aan te trekken. Het programma biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid om symbolisch een van de vijf geselecteerde apen uit het apenpark te adopteren. Deze adopties dragen bij aan het doel van de stichting, namelijk het bevorderen van liefde voor dieren en natuur.

Dierenadopties

Deze week begint Stichting Apenheul met het aanbieden van de symbolische adoptie van vijf verschillende apensoorten: gorilla Kiango, orang-oetan Sandy, ringstaartmaki Maud, doodshoofdaap Fikkie en bonobo Kumbuka. De opbrengst van deze adopties wordt gebruikt om Apenheul’s leiderschap op het gebied van natuurbeleving in het park te handhaven, evenals het welzijn van hun dieren. Bovendien wordt een deel van de opbrengsten gedoneerd aan het Apenheul Natuurbehoudfonds, wat indirect bijdraagt aan de bescherming van primaten in het wild.

Missie Apenheul

Met deze adopties kunnen individuen bijdragen aan Apenheul’s missie. Het park ontvangt geen structurele subsidies en de adoptiebijdragen zijn van belang om te blijven investeren in natuureducatie, wetenschappelijk onderzoek, vernieuwende dierverblijven en de ontwikkeling van leefgebieden voor de apen in het park.

Marye Berghuis-Wentzel, fondsenwerver bij Stichting Apenheul, toont haar enthousiasme voor het nieuwe donatieprogramma: “Met een donatie maak je echt het verschil; met jouw steun draag je direct bij aan de dieren in ons park. En hoe leuk is het dat je de door jou geadopteerde aap in ons park kunt bezoeken? Dat maakt deze vorm van doneren heel tastbaar.” Adoptanten ontvangen een persoonlijk certificaat en blijven op de hoogte van nieuws over de geadopteerde apen.

Voor meer informatie over het “Adopteer een aap” programma een kijkje op de site van de Apenheul of neem contact op via adoptie@apenheul.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!