Al 4000 Apeldoorners vullen enquête in over vuurwerk

Maandag 17 juni 2019

Door Redactie

Vuurwerk tijdens de jaarwisseling. De één vindt het superleuk, de ander doet geen stap meer buiten. De gemeente Apeldoorn doet in het kader hiervan onderzoek naar de ervaring van Apeldoorners met vuurwerk rond Oud en Nieuw. Momenteel hebben al vierduizend inwoners van Apeldoorn deze enquête ingevuld.

De gemeente onderzoekt onder meer of Apeldoorners bijvoorbeeld vuurwerkvrije zones willen in Apeldoorn en waar deze dan volgens hen moeten komen. In vuurwerkvrije zondes mag geen vuurwerk afgestoken worden tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. En dus de rest van het jaar, maar dan mag het sowieso al niet. Ook wordt er gevraagd of mensen overlast ervaren van vuurwerk en op welke manier.

Niet iedere Apeldoorner heeft een brief gekregen; het gaat om 20.000 mensen. Dat is één op de acht inwoners van de stad. Zij kunnen de enquête invullen met een unieke code. Wie een brief heeft gehad, maar er nog niks mee heeft gedaan, heeft nog tot zondag (23 juni) de tijd. De gemeente Apeldoorn verwacht dat de uitkomsten van het onderzoek nog voor de zomer bekend zullen zijn. De gemeenteraad bepaalt dan wat ermee zal gebeuren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!