Royal Light Festival keert terug naar Apeldoorn met internationale ambities

Vrijdag 17 november 2023

Door Redactie

Duizenden mensen, sfeervolle lichten en een gezellige sfeer. Zo zag de eerste editie van het Royal Light Festival, afgelopen maart, eruit. De organisatie koestert dit succes en streeft ernaar om het te overtreffen: “We willen het gevoel van verwondering vasthouden en vergroten door volgend jaar nog meer mensen te betoveren met de lichtkunst van internationale lichtkunstenaars, bij voorkeur gecombineerd met regionale talenten.”

Gratis toegang

Met meer dan 35.000 bezoekers tijdens de eerste editie heeft het Royal Light Festival grote ambities voor het komende jaar. De organisatie hoopt dit aantal ruimschoots te overtreffen. Het festival blijft gratis toegankelijk, zodat iedereen kan genieten van de betoverende lichtkunst.

“Onze ambitie is om van het Royal Light Festival een internationaal aantrekkelijk evenement te maken, niet alleen vanwege het aantal bezoekers, maar juist vanwege de focus op kwaliteit. Dit komt tot uiting in de keuze van kunstenaars en kunstwerken van dit jaar. Binnenkort delen we de eerste namen, en ik kan nu al zeggen: ze zijn echt indrukwekkend,” aldus Rogier van der Heide, curator van het Royal Light Festival.

Festival van de Stad

Het Royal Light Festival werkt samen met diverse partners, waaronder de Gemeente Apeldoorn, Apeldoorn Partners, CODA, Paleis het Loo, ACEC, het bedrijfsleven en de horeca. Samen streven ze naar een nog groter succes voor de tweede editie.

‘We zagen vorig jaar dat het Royal Light Festival mensen uit heel Apeldoorn en daarbuiten naar de stad trok. Jong en oud, iedereen genoot van de prachtige kunstwerken en al die mensen en kunst samen, brachten de stad tot leven. Dat is kansrijk voor ondernemers uit de stad die willen aansluiten, denk aan horeca, maar ook aan grotere partners en sponsors’, aldus wethouder Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en gezondheid, Anja Prins.

Succes van Royal Light Festival

Het Royal Light Festival is om meerdere redenen een succes. Het is een van de weinige lichtshows in Apeldoorn, ook is de toegang gratis. Het succes heeft ook te maken met de tijd waarin het evenement gehouden wordt, verteld Rianne van de organisatie. ‘’Het Royal Light Festival wordt gehouden in het laagseizoen, hierdoor trek je bezoekers aan. Ook vertelt het festival het verhaal van de stad, op een creatieve manier die voor iedereen toegankelijk is’’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!