Amnesty Apeldoorn organiseert schrijfactie en fakkeltocht

Maandag 6 november 2023

Door Redactie

Ter ere van de Dag van de Rechten van de Mens organiseert Amnesty International wereldwijd schrijfacties voor mensen die vanwege hun mening, afkomst, geloof of identiteit worden vervolgd, gediscrimineerd, of gevangen worden gehouden. Ook dit jaar zal Amnesty Apeldoorn deze jaarlijkse schrijfactie genaamd ‘Write for Rights’ weer organiseren, in het Stadhuis van Apeldoorn op zondag 10 december. De deuren staan tussen 14.00 en 18.00 uur wagenwijd open om binnen te lopen en brieven of kaarten te schrijven. Voorbeeldbrieven en kaarten liggen klaar, ook zijn er enkele kinderen uitgenodigd om tekeningen te maken voor mensen die onterecht vastzitten.

Schrijven heeft impact

Het schrijven van brieven en kaarten blijkt effectief te zijn in de strijd voor gerechtigheid. Amnesty International ontvangt regelmatig berichten waarin wordt gemeld dat gevangenen zijn vrijgelaten of dat hun omstandigheden zijn verbeterd dankzij deze schrijfacties. De kaarten en brieven die gevangenen ontvangen, geven hen steun en hoop. Zelfs een eenvoudig kaartje of brief kan van grote betekenis zijn. Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de impact.

In het Stadhuis van Apeldoorn kan je op 10 december tussen 14.00 en 18.00 binnenlopen om brieven of kaarten te schrijven. Wethouder en loco-burgemeester Danny Huizer opent de schrijfactie. En er zullen diverse muzikale optredens, gedichten, verhalen, en kramen van goede doelen organisaties zijn.

Fakkeltocht ter voorbereiding

Om extra aandacht te vestigen op de mensenrechten organiseert Amnesty Apeldoorn op vrijdag 8 december een fakkeltocht door de binnenstad. Die zal ongeveer een uur duren. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de tocht. De tocht vertrekt om 16.30 uur vanaf het Stadhuis, op het Marktplein in Apeldoorn.

Daad van actie

Deze tocht heeft als doel om het bewustzijn te vergroten, en mensen aan te moedigen om op zondag brieven te komen schrijven. Het schrijven van brieven aan regeringsleiders om respect te eisen voor mensenrechten en het vrijlaten van politieke en onschuldige gevangenen is een daad van actie.

Meer informatie

Meer informatie kan je vinden op de website van Amnesty International.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!