Amp Fiddler in Muziekpaleis Gigant

Zaterdag 17 juni 2017

Door ineke-muijsert-5

De werkweek loopt op zijn eind, een warme week ligt achter ons. In de popzaal van het Muziekpaleis Gigant is de warmte nog voelbaar. Op het podium treedt Amp Fiddler op. Een mooie, warme stem vult de zaal en de fans van hem zijn blij om hem weer te zien.

Met Amp Fiddler weet je dat je het weekend zeer ontspannen kunt beginnen: met een cocktail in je hand, het zand van het strand onder de voeten en de ruis van de zee, de ogen gesloten en de oren wijd open. Je waant je op een tropisch eiland, waar onthaasting een must is.

Amp Fiddler is een Amerikaanse keyboardspeler uit Detroit, Michigan, de bakermat van Motown en van Techno. Sinds de jaren tachtig is hij al bezig en hij is duidelijk beïnvloed door de muziek van Marvin Gay en The Supremes. Het is een mix van soul, funk en disco.

Ondanks dat de zaal, helaas, niet was uitverkocht, wist Amp een lekkere, warme sfeer op te roepen waarbij er gedanst en geklapt werd. Een charmante man, die zo de ideale schoonzoon zou kunnen zijn, weet de sfeer van intiem huisconcert prima neer te zetten.

Door zijn kleding, een overall met Detroit erop, leek het net of hij als automonteur aan het sleutelen was op zijn keyboard. Een vakman pur sang, waarbij hij het vertrouwen inboezemt dat jouw auto perfect word afgeleverd.

We hebben met hem een heerlijk avondje beleefd, gelukkig geen aanslag op de oren, maar ontspannen kunnen luisteren, dansen en kijken: zien en gezien worden. Mooier kun je het weekend niet beginnen. En dat in het doodgewone Apeldoorn, in Muziekpaleis Gigant.

16 juni 2017, Muziekpaleis Gigant, Ineke Muijsert-Bijleveld

 

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!