Apeldoorn besteedt aandacht aan het klimaat

Woensdag 25 oktober 2023

Door Redactie

De Nationale Klimaatweek is in zicht, van 30 oktober tot 5 november besteedt het hele land extra aandacht aan het klimaat. Ook hier in Apeldoorn zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, meldt gemeente Apeldoorn.

Rijdende Badkamer

Verschillende basisscholen zullen bezoek krijgen van de ‘Rijdende Badkamer’. Op een spelenderwijze manier zullen kinderen zich bewust maken over het waterverbruik tijdens het douchen. Ook zal de Rijdende Badkamer op zaterdag 4 november te zien zijn in het winkelcentrum van de Eglantier, van 12.00 tot 16.00.

Boomactie Van Start

Ook zal de inschrijving van de boomactie starten in de klimaatweek, de gemeente geeft 500 bomen weg aan mensen die zich inschrijven en waarvan hun lot getrokken zal worden. De boom zal worden bezorgd aan huis, samen met de benodigde spullen om de boom te onderhouden. Bomen zijn belangrijk voor de natuur, mens en dier. Het biedt verkoeling, houdt regenwater vast en geeft dieren en insecten onderdak. Het is daarom belangrijk dat mensen bomen blijven planten.

Tweede Editie Klimaatcafé

Begin dit jaar werd het eerste klimaatcafé gehouden, volgende week woensdag is de tweede editie aan de beurt. Het gespreksonderwerp zal gaan over klimaatadaptatie. Inschrijven kan via de website van de gemeente Apeldoorn.

Zonnedakaward 2023

Daarnaast staat er iets gepland voor bedrijven, namelijk de Zonnedakaward. Het bedrijf met de meeste zonnepanelen zal op donderdag 2 november naar huis gaan met de Zonnedakaward 2023. Mocht je hier bij willen zijn kan je een mail sturen naar dit e-mailadres: klimaatweek2023@apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!