Apeldoorn gaststad voor EK beachvolleybal 2024

Donderdag 18 januari 2024

Door Redactie

Een sportief evenement in de binnenstad: Apeldoorn is gekozen als een van de speelsteden voor het Europese Kampioenschap Beachvolleybal 2024, dat plaatsvindt van dinsdag 13 augustus tot en met zondag 18 augustus. De wedstrijden worden gehouden op het Marktplein. De andere speelsteden zijn Den Haag en Arnhem.

Belangrijke Volleybalstad

De keuze voor Apeldoorn is strategisch, gezien de stad een prominente rol speelt binnen de volleybalwereld. Eerder vonden hier al de finales van het WK vrouwen in 2022 plaats. Wethouder Topsportevenementen Nick Derks is trots op deze herselectie: “Apeldoorn is een echte volleybalstad met een sterke volleybalgemeenschap en topclubs. Het is geweldig om topsporters en bezoekers uit verschillende landen te verwelkomen. Het belooft een topevenement te worden, in het hart van de stad, met activiteiten voor alle Apeldoorners. Ik verheug me erop te gaan kijken en ben blij dat we samen met Nevobo en andere speelsteden dit EK mogen organiseren.”

TeamNL Sport Experience van Start

Het EK Beachvolleybal 2024 markeert het begin van de ‘TeamNL Sport Experience’, een programma dat sportieve activiteiten rondom topsportevenementen organiseert. Het doel is om Apeldoorn en haar inwoners actief te betrekken bij sport. De gemeente zal ook voorafgaand aan het EK diverse activiteiten organiseren. Na het beachvolleybalevenement zal de TeamNL Sport Experience doorgaan bij andere sportevenementen in Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!