Apeldoorn goes ChaCha: update

Donderdag 16 juni 2011

Door Stadsmens

Op 11 juli 2011 is het 10 jaar geleden dat Neerlands grootste [en enige echte] Rock-’n-roll artiest Herman Brood van het dak van het Amsterdamse Hilton zijn dood tegemoet sprong. Naast de vele energieke muziek die hij op zijn naam heeft staan, heeft Herman Brood zich de laatste vijftien jaar van zijn leven meer en meer ontplooid als beroemd beeldend kunstenaar.

De in Apeldoorn woonachtige verzamelaar Lieuwe van der Chijs is in de loop van die tijd eigenaar geworden van zo’n 100 geweldige werken met het originele Brood-signatuur. Deze werken zijn van 9 juli t/m 27 augustus 2011 gratis te bezichtigen in het Apeldoornse Kunstcentrum ACEC.

Op vrijdag 8 juli 2011 zal de expositie om plm. 16.30 uur op memorabele wijze worden afgetrapt door niemand minder dan de legendarische band van Herman Brood ‘The Wild Romance & Bombita’s’ met o.a. Broods meest oorspronkelijk gitarist Dany Lademacher. Daarna zal ‘D’N’A’ [met Broodgitarist David Hollestelle] rond 19.00 uur optreden en hieraan hun interpretatie geven. Muzikale duizendpoot Ellen ten Damme zal als DJ de avond voortzetten met het draaien van plaatjes.

De presentatie deze avond is in handen van Bombita Lies Schilp.

VJ Hans Bijloo zal de performances omlijsten met visuals, overgenomen en gemixed uit diverse film- en videobronnen die van Herman Brood zijn gemaakt. Tijdens de expositie worden in samenwerking met Pier Pennings (projectleider FotobiënnaleApeldoorn 2012), fotografen en/of fotobezitters opgeroepen hun fotomateriaal van Herman Brood in te sturen en te laten selecteren.

De slechts 200 beschikbare kaarten voor deze memorabele opening zijn te bestellen via de website www.broodspiratie.nl

 

Dit is een beperkte oplage, dus wees er snel bij om dit exclusieve evenement mee te maken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!