In the City

Dinsdag 21 december 2010

Door Inge

Bloggers schrijven spontaan een verhaal bij een foto, gemaakt door een fotograaf van Apeldoorn Direct.

Dit gaat over Apeldoorn denk ik, als ik deze graffiti zie. Ja natuurlijk zegt u dan, er staat ergens AGOVV en 055. Nou, dat is het laatste wat ik zag.

Wat zag ik dan?

Los even van het al dan niet mooi opgespoten zijn, ik vind het een rommelige graffiti, het komt wat onsamenhangend op me over. Dat vind ik Apeldoorn op dit moment ook. Onsamenhangend in het verkeer: probeer maar eens snel van de ene naar de andere kant te komen. Waar Apeldoorn eerst al uitblonk in een vreemde constructie van eenrichtingsverkeer, nu is dat door al dat werk-aan-de weg er nog spannender op geworden. Maar niet overal zijn de wegen verbeterd. Als ik bij mijn huis wegrijd, is de weg net zo bobbelig als de muur waarop deze graffiti staan.

Apeldoorn is ook onsamenhangend in beleid op veel fronten. Neem bijvoorbeeld het omnisport. Voor  miljoenen is daar een pracht locatie neergezet. Alleen het zou voor de samenhang beter zijn geweest als er ook krachtig beleid was op de invulling van de sportagenda.

De graffiti oogt niet sympathiek. Is dat niet tekenend voor de ‘gezelligheid’ van Apeldoorn. Wat een moeite moest er weer gedaan worden om van de binnenstad een gezellige kerstbinnenstad te maken met verlichting. Ligt dat aan de winkeliers, ligt dat aan de gemeente? Geen idee. maar ook dat is een onsamenhangend geheel.

Op de graffiti geen groen. Ook typisch voor Apeldoorn. Apeldoorn opteerde de groenste van Nederland te zijn. De bomen die er van oudsher staan doen hun best om dit gestalte te geven. Het komt echter verder niet van de grond. Bomen worden gekapt, infrastructuur gaat voor. Ook daar weer een onsamenhangend geheel.

Ik weet niet wie deze graffiti heeft gemaakt. Als het een Apeldoorner is, dan heeft hij/zij de stad goed verbeeld. Maar misschien verbeeld ik me dit allemaal maar en valt het best mee. Wat vindt u?

Foto:Frevaro

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!