Apeldoorn introduceert subsidieregeling voor peuteropvang

Woensdag 15 mei 2024

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn heeft vandaag aangekondigd dat zij een nieuwe subsidieregeling lanceert voor peuteropvang, met als doel om meer kinderen een betere start op de basisschool te bieden. De regeling is specifiek ontworpen voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangorganisaties kunnen namens deze ouders de subsidie aanvragen.

Kansrijke start voor peuters

Deze stap komt voort uit de wens om meer peuters een kansrijke start te geven. Wethouder jeugd Henk van den Berge benadrukt het belang hiervan: “Uit de praktijk blijkt dat peuters die naar de opvang gaan, beter voorbereid zijn op de basisschool en daardoor beter presteren. Met deze regeling kunnen we meer ouders de mogelijkheid bieden hun kind naar de peuteropvang te sturen, wat ik een mooie ontwikkeling vind.”

Minder beroep op jeugdzorg

Onderzoek toont aan dat kinderen die de peuteropvang hebben bezocht, later minder vaak een beroep doen op jeugdzorg of andere sociale voorzieningen. “Een goede start heeft niet alleen voordelen voor het kind zelf, maar helpt ook om de druk op onze jeugdzorg te verlichten. Kinderen plukken hun hele leven lang de vruchten van een sterke start. Als gemeente zetten we ons daar graag voor in”, voegt de wethouder toe.

Subsidieaanvraag voor ouders

Ouders die gebruik willen maken van de regeling, dienen deze aan te vragen bij de kinderopvangorganisatie. De kinderopvang kan subsidie aanvragen voor de uren die een peuter gebruikmaakt van de opvang en waarvoor de ouders geen kinderopvangtoeslag ontvangen. Na goedkeuring van de subsidie betalen ouders een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!