Apeldoorn ontkurkt: Vijfde editie TerrasHop staat voor de deur

Donderdag 1 juni 2023

Door Redactie

Op zondagmiddag 4 juni vindt de vijfde editie van het Hopdonders festival TerrasHop plaats, en dit belooft een bijzondere editie te worden. Naast de gebruikelijke hoogtepunten zoals een internationale line-up en heerlijk streetfood, zal er dit jaar ook de lancering zijn van Hopdonders’ eigen nieuwe bier genaamd Hop de Kop.

Geen onbekende

Bierliefhebbers hebben mogelijk al kennisgemaakt met dit nieuwe brouwsel, aangezien Café de Hamer sinds half mei de primeur had met Hop de Kop van de tap. Echter, het officiële publieksdebuut van Hop de Kop zal plaatsvinden op het festival, waar het te proeven zal zijn en ook verkrijgbaar zal zijn in blik om mee naar huis te nemen.

Bevriende brouwers

Het festival zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de aanwezigheid van andere bevriende brouwers. Puik uit Apeldoorn zal wederom de spotlight delen met Hopdonders, aangezien zij altijd een prominente rol hebben op het festival. Daarnaast zullen ook Brouwerij Lost uit Uitgeest, Mannenpap uit Nijmegen, Twee Broers Brouwen met hun Veluwse Cider en Didko Brewery uit het Oekraïense Kiev aanwezig zijn om hun bieren te presenteren.

Internationaal bezoek

Didko Brewery verdient een speciale vermelding, aangezien zij uitgeweken zijn naar Nederland en hard hebben gewerkt om hun productie weer op gang te krijgen. Ze zijn druk bezig met het aangaan van samenwerkingen, waaronder met Mannenpap, en zijn nu een onderdeel geworden van de ‘craft beer community’. Ze hebben een sterk portfolio opgebouwd met aansprekende bieren en zijn actief op festivals en andere evenementen.

Gastenlijst

Vanwege de beperkte ruimte op het plein achter Hopdonders wordt er gewerkt met een gastenlijst voor het festival op zondag 4 juni. Om op de gastenlijst te komen, dient er € 15 per persoon te worden betaald. Dit geeft toegang tot het festival en is inclusief een hotdog van de streetfood-stand van Zenith. Kinderen kunnen gratis meekomen.

Aanmelden voor het festival kan bij Hopdonders, aan de Koninginnelaan, of via info@hopdonders.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!