Apeldoorn organiseert in 2024 opnieuw EK Baanwielrennen

Dinsdag 1 maart 2022

Door Redactie

Gert Bonestroo

Voor de vierde keer zullen de beste baanwielrenners in Europa richting Apeldoorn gaan. In 2011, 2013 en 2019 werden de Europese kampioenschappen ook al in Omnisport gehouden. Daarnaast was Apeldoorn nog twee keer gastheer voor de wereld kampioenschappen. Nu komt daar dus weer een EK bij. Van 14 tot en met 18 februari 2024 vindt het toernooi plaats. Het is tevens voor de baanwielrenners de laatste stop voor de Olympische Spelen van Parijs.

Fietsevenement

”Apeldoorn is een echte fietsstad. Apeldoorners fietsen, mountainbiken, crossen en wielrennen graag. De stad en haar omgeving lenen zich uitstekend voor het beoefenen van deze sporten”, vertelt wethouder Nathan Stukker op de website van de EK. “Het is daarom ook fantastisch dat we zo vlak voor de Olympische spelen weer de beste baanwielrenners van Europa in Apeldoorn mogen ontvangen, als voorbeeld voor alle breedtesporters. En waar kan dat beter dan in Omnisport, het topsporticoon van de stad.” In samenwerking met de gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland, Europese wielerbond, UEC, KNWU en wielervereniging ARTC de Adelaar organiseert Libéma Profcycling deze generale repetitie voor de Olympische Spelen van Parijs.

Gedeputeerde Jan Markink van de provincie vindt het hartstikke mooi dat Gelderland weer een grootschalig fietsevenement mag verwelkomen, meldt hij op de website van de EK. Naast Papendal is in zijn mening Omnisport ook een kweekvijver voor succesvolle baanwielrenners. “Wij hopen natuurlijk dat al deze talenten in 2024 op hun thuisbaan Omnisport net zo succesvol zijn als tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Tokio.” Van 14 tot en met 18 februari 2024 keren de Europese kampioenschappen weer terug in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!