Apeldoorn rondt grote asfaltklussen af

Donderdag 26 november 2015

Door Redactie

Landdrostlaan. (Foto Rob Voss – www.robvoss.nl)

De gemeente Apeldoorn rondt deze maand drie grote asfaltprojecten af: Zwolseweg, Lange Amerikaweg/ Landdrostlaan en Ugchelseweg/ Laan van Westenenk. Om deze projecten te realiseren is er o.a. in de zomermaanden hard doorgewerkt. Wethouder Detlev Cziesso: ,,De gemeente Apeldoorn wil goed bereikbaar zijn over veilige wegen. In 2014 heeft de gemeente hiervoor extra subsidie gekregen van de provincie Gelderland. Daarmee wordt een deel van de achterstand in het wegenonderhoud versneld weggewerkt. Oud asfalt wordt vervangen en in sommige gevallen worden meteen onveilige verkeerssituaties aangepakt.”

Fietspaden Zwolseweg

Bijna de helft van alle Apeldoorners zit dagelijks op de fiets. Onderhoud van de fietspaden kan dan ook niet achter blijven. Daarom is langs beide zijden van de Zwolseweg het verouderde tegelfietspad binnen de bebouwde kom vervangen door asfalt. Het asfalt van de fietspaden buiten de bebouwde kom is aan beide zijden van de weg vernieuwd. In totaal is er 8 kilometer opgeknapt.

Ook is plaatselijk de wateroverlast opgelost en is een aantal bomen gekapt die schade veroorzaakten aan het asfalt en voor onveilige situaties zorgden. Begin volgend jaar wordt het kruispunt bij de Papegaaiweg- Zwolseweg en het kruispunt Elburgerweg– Zwolseweg veiliger gemaakt voor overstekende fietsers. Er wordt een aantal middengeleiders en drempels aangelegd.

Nieuw tapijt Lange Amerikaweg/ Landdrostlaan

De Lange Amerikaweg, Landdrostlaan en Curaçao hebben een nieuw asfalttapijt. Het tegelfietspad langs de Landdrostlaan is vervangen door een fietspad van asfalt. Om de verkeersdoorstroming te verbeteren en de veiligheid te waarborgen zijn op het kruispunt Lange Amerikaweg- Kanaal Zuid verkeerslichten aangelegd. Ook is de fietsoversteek Kuipersdijk over de Landdrostlaan aangepakt zodat het veiliger is om over te steken.

Ugchelseweg/ Laan van Westenenk/ Hattemseweg

Op de Ugchelseweg is een route gerealiseerd waar men snel, comfortabel en veilig kan fietsen. Daarnaast is de Ugchelseweg, Laan van Westenenk, Hattemseweg en Hattemsebeek voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Op initiatief van bewoners en wijkraad Zuid zijn snelheidsremmende maatregelen getroffen op de Hattemseweg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!