Apeldoorn één van de groenste steden in Nederland

Vrijdag 28 januari 2022

Door Dione Lam

Archief | Rob Voss

De Groenste Stad Challenge loopt sinds 2021 en helpt gemeentes hun groene ambitie te realiseren. Het is een initiatief van Sweco, Husqvarna en NL Greenlabel. Van ruim honderd gemeentes, is Apeldoorn op plek 6 geëindigd in het klassement!

De challenge

Groene steden en dorpen dragen bij aan het opvangen van klimaatverandering, het herstel van de biodiversiteit en de bevordering van de gezondheid van bewoners. “We hebben te maken met vele uitdagingen als het gaat om klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit, gezondheid en energie. Groen lijkt daarbij het toverwoord. Iedereen wilt groener maar hoe doe je dat dan? Welke inzicht heb je nodig om dat goed te doen? Daarom gaan Sweco, Husqvarna en NL Greenlabel de uitdaging aan om Nederland groener te maken!” verteld Lodewijk Hoekstra, oprichter van NL Greenlabel en de groenste tv-tuinman van Nederland.

Op Facebook deelt de pagina ‘In Apeldoorn’ het feestelijke bericht met de tekst: ‘Groenste Stad van Nederland Challenge 2021: zesde plaats voor Apeldoorn’.

Apeldoorn helpen?

Samen zorgen we dat de stad Apeldoorn volgend jaar op plek 1 staat. Hoe je dat doet? Leg in je achtertuin meer groen aan. Koop mooie bloemen, maar een moestuintje of vervang je stenen door gras! Ook een vogelhuisje kan helpen. Dat is ook erg leuk om zelf te versieren met je kinderen bijvoorbeeld. Heb je gelijk een leuke activiteit! Deze oplossingen helpen je omgeving mooier en gezonder te maken, en zo wordt Apeldoorn volgend jaar nummer 1!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!