Apeldoorn Stories presenteert nieuwe fietsroute: Natuurlijk Buitenkunst

Maandag 21 november 2022

Door Nikki Vredenberg

Apeldoorn staat vol buitenkunst. Hoe vaak reed jij al langs de hooibalen in de Matenpoort of liep je langs het hert en de jager? In de nieuwe route van Apeldoorn Stories neemt kunstkenner Jasper van der Graaf je mee in de verhalen achter de kunstwerken. Stap op de fiets en ontdek wat ze betekenen en waarom dit écht Apeldoornse kunstwerken zijn.

Apeldoornse buitenkunst

Tijdens het rondje Natuurlijk Buitenkunst deelt Jasper feiten en verhalen over de kunstwerken in Apeldoorn. Met verhalen over een omgekeerd gewei en een controversiële onthulling door een beschaamde wethouder toont Jasper dat er meer in een kunstwerk zit dan je op het eerste gezicht ziet. Met de tour leer je meer over de gedachten van de kunstenaars: ‘waarom heeft de kunstenaar dit kunstwerk hier gemaakt?

Een inspiratiebron

De buitenkunst die door heel Apeldoorn staat heeft een reden. Het staat voor een connectie met de stad. Kunstenaars laten zich laten inspireren door Apeldoorn – hoofdstad van de Veluwe, thuis van Paleis het Loo – en zo weerspiegelen en versterken de kunstwerken het groene en royale karakter van Apeldoorn.

Startpunt route

Natuurlijk Buitenkunst is niet de enige route die begint naast het ACEC. Ook de interactieve audiotours Stadsnatuur en Rondje Cultuur kwartier beginnen hier. Op het nieuwe informatiebord naast de ingang van de fietsenstalling staat een handig overzicht van de routes die hier starten.

Over Apeldoorn Stories

De audio fietsroute Natuurlijk Buitenkunst is te downloaden via de Apeldoorn Stories app (beschikbaar in de Google Play en de Apple Store). In deze app zijn de audio routes over Apeldoorn gebundeld. Meer informatie is te vinden op: apeldoornstories.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!