Apeldoorn studiestad: yes we can!

Woensdag 30 september 2009

Door Tamara Cheizoo-Buis

In de Stentor lees ik vandaag het antwoord van het college van B&W op de vragen die Groen Links stelde naar aanleiding van het uitstel van Kenloo. Deze nieuwe HBO school zou september dit jaar van start gaan maar dit ging niet door vanwege een teleurstellend aantal inschrijvingen.
Maar de gemeente gaat onvermoeid door met de jacht op meer HBO-opleidingen in  Apeldoorn. Zo is er hoop op de komst van meer ‘algemene’ opleidingen als een pabo, heao en hbo-v.

Op de een of andere manier is Apeldoorn er (nog) niet in geslaagd om studenten te trekken. Anders waren de opleidingen bij Kenloo ook wel van start gegaan. Waarom is Apeldoorn niet aantrekkelijk als studiestad? Dat vraag ik me af. Is het opleidingaanbod te specialistisch, is het Apeldoornse uitgaansleven onvoldoende bruisend of is het aanbod van studentenkamers te laag? Dit laatste is momenteel onderwerp van discussie vanwege overlast dat veroorzaakt wordt.

Als rasechte Apeldoornse wil ik hier toch wel even reclame maken voor ‘mijn’ stad. Ik ben van mening dat Apeldoorn volop mogelijkheden biedt om een leuke studiestad te worden. Je kunt er prima winkelen, lekker eten of een terrasje pakken en de kroegen op het Caterplein zijn gezellig. Ik ga nog even verder. De Veluwse omgeving is prachtig en ook op het gebied van kunst, cultuur,  en muziek is er genoeg te beleven. Ook na een studie is Apeldoorn een prima plek om te blijven ‘hangen’. Qua werk zijn er legio (grote) bedrijven gevestigd, denk aan ‘even Apeldoorn bellen’ en de Belastingdienst, niet de minste werkgevers zou ik zeggen. De rest van het bedrijfsleven biedt tevens veel kansen voor een pas afgestudeerde hbo’er.
Al met al genoeg redenen om als aankomend student deze kant op te komen denk ik. Als ik nog iets vergeten ben, reageer dan even, hoe meer redenen, hoe beter!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!