Apeldoorn viert het Apeldoorns Dorpsfeest.

Donderdag 29 november 2012

Door Redactie

D&R Fotografie

Vrijdagavond 11 januari organiseert Gigant met veel enthousiasme het Apeldoorns Stads Dorpsfeest.

Ondanks de kleine naamsverandering is dit nog steeds dé gelegenheid om in het prille nieuwe jaar mede-Apeldoorners te ontmoeten en een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dit jaar wil Gigant graag inhaken op de eeuwige kwestie of Apeldoorn nu een stad of dorp is.
Officieel heeft Apeldoorn geen stadsrechten en er wordt vaak negatief gepraat over het ‘dorp’ Apeldoorn. Gigant bekijkt dit liever positief en grijpt de kans om Apeldoorn en de omliggende dorpen tot elkaar te brengen.

In de theaterzaal is wederom plek voor een licht politiek inhoudelijk programma. Burgemeester Berends en zijn wethouders zijn uitgenodigd om het woord te nemen en worden op een frivole manier artistiek en muzikaal ondersteund door Coen Seur.

Dit alles naar aanleiding van de stelling: Apeldoorn is een dorp, maar wel één met stadse ambities. Naast dit politieke onderdeel biedt Gigant in de  filmzalen en foyer een open podium aan verschillende dorpsverenigingen uit de omliggende dorpen die binnen de gemeente Apeldoorn vallen. Een unieke gelegenheid om te bekijken en beluisteren wat voor talent Apeldoorn allemaal wel niet rijk is.

De foyer van Gigant wordt voor deze avond omgetoverd tot een bruin café. Bij de kleine barretjes zijn zes verschillende speciaalbieren te verkrijgen. Grijp vooral een kruk en praat met nieuwe en oude bekenden, of wie weet neem je ineens plaats naast één van de Apeldoornse wethouders om over de dingen des levens te praten.

Later op de avond wordt de sfeer versterkt door boogiewoogie pianist Jeroen Sweers. Stilstaan is geen optie bij zijn onvervalste boogie en blues nummers, dus hou je vooral ook niet in!

Meerdere programmaonderdelen zullen de komende weken bekend worden gemaakt.

De deuren van Gigant openen op 11 januari om 19:00, waarna het feest om 19:30 geopend zal worden. De kaartverkoop start op zaterdag 1 december. Kaarten kosten €5,00 en zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!